Συνεργασία στην e-διακυβέρνηση και τόνωση του εμπορίου συζήτησαν Ελλάδα και Νότια Κορέα

Η αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα με νοτιοκορεατική τεχνογνωσία και η τόνωση των διμερών εμπορικών σχέσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Λι Νακ-γιόν.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, όπως είπε ο κ. Λι, με τον κ. Τσίπρα να σημειώνει ότι συζητήθηκε η ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά τις εμπορικές σχέσεις, ο έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχουν «σημαντική περιθώρια» ώστε στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν περισσότερες νοτιοκορεατικές επενδύσεις στη χώρα μας, ειδικά στους κλάδους της υψηλής τεχνολογίας, των υποδομών και της ενέργειας.

Παράλληλα, επισήμανε πως η Ελλάδα μπορεί να αυξήσει τις εξαγωγές αγροτοδιατροφικών προϊόντων υψηλής ποιότητας αλλά και ναυπηγοεπισκευαστικών εξαρτημάτων στην κορεατική αγορά.

Ο νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός από την πλευρά του σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ελληνικά διατροφικά αγαθά στη χώρα του και δήλωσε ανοιχτός σε συναλλαγές στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, προσθέτοντας ότι οι έλληνες εφοπλιστές συνέβαλαν στο να ξεκινήσουν τα κορεατικά ναυπηγία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το 21% των παραγγελιών που έχουν τα νοτιοκορεατικά ναυπηγία προέρχονται από την Ελλάδα και η Σεούλ μπορεί να ανταποδώσει την βοήθεια που της έχει προσφέρει διαχρονικά η Αθήνα για την τόνωση της οικονομίας της.

Ο κ. Λι βρίσκεται στη χώρα μας για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας που θα γίνει αύριο στην αρχαία Ολυμπία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενήσει στις αρχές του 2018 η Νότια Κορέα.
Πηγή: skai.gr