Έντονες αντιδράσεις στην προσφυγή των πρώην βουλευτών για αναδρομικά

«Ντροπιαστική κίνηση σε συνθήκες κρίσης» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την προσφυγή των πρώτων 100 πρώην βουλευτών στον Άρειο Πάγο για την καταβολή αναδρομικών. Οι βουλευτές δικαιώθηκαν δικαστικά, με το Ανώτατο Δικαστήριο να αποφασίζει την αναδρομική εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, από το 2009 και έπειτα. Οι προσφυγές πρώην βουλευτούν ή των οικογένειών τους, ξεπερνούν συνολικά τις 160.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί έγκαιρα και με σαφήνεια σχετικά με τις προσφυγές πρώην βουλευτών στα δικαστήρια, για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά, καταδικάζοντας αυτή την πράξη ως ντροπιαστική σε συνθήκες κρίσης. Είχαμε καλέσει, ήδη από το 2011, όλους όσοι προσέφυγαν, να αποσύρουν κάθε διεκδίκηση. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά δεν είναι καθόλου πολιτικά ηθική» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Να μην πάρουν τα αναδρομικά ζήτησε από τους πρώην βουλευτές ο Σταύρος Θεοδωράκης. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού μέσω Twitter, «οι πρώην βουλευτές να μην πάρουν τα αναδρομικά. Υπάρχουν άλλες επείγουσες προτεραιότητες. Η νέα γενιά δεν μπορεί συνεχώς να παραγκωνίζεται».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, το ποσό που θα χρειαστεί για τα αναδρομικά ξεκινά από 15 εκατ. ευρώ, ενώ μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 50 εκατ. ευρώ,  αν εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές.

Πηγή: skai.gr