Τζανακόπουλος: 1,1 δισ. για τα F-16 σε βάθος δεκαετίας

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, τόνισε ότι «η αναβάθμιση των F-16 θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό κατά 1,1 δισ. σε βάθος δεκαετίας».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra το βράδυ της Πέμπτης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί κυριαρχική πράξη της χώρας.

Επανέλαβε πως θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το θέμα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και εφόσον ζητηθεί, και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, τονίζοντας πως αναβαθμίζεται η οικονομική θέση Ελλάδας και το ενδιαφέρον επενδυτών.

Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση, υπογράμμισε ότι προχωρά χωρίς δημοσιονομικό ζήτημα. Επέμεινε ότι στόχος είναι να κλείσει γρήγορα η τρίτη αξιολόγηση, ώστε να εξεταστούν λεπτομέρειες σχετικά με το ζήτημα του χρέους και να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018. 

Τέλος, αναφορικά με το ΔΝΤ, σημείωσε ότι μπορεί να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Ταμείου, εφόσον δεν θέσει τεχνητά εμπόδια.

Πηγή: skai.gr