Γεωργιάδης: Αναγκαία η αναβάθμιση των F-16 αλλά δεν φτάνει τα τουρκικά F-35

Η αναβάθμιση των ελληνικών F-16 σε Viper πρέπει να γίνει καθώς η αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο είναι κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνης Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Τόνισε ωστόσο πως η τιμή είναι πολύ υψηλή και η ανακολουθία μεταξύ των tweet του Πάνου Καμμένου και της ανακοίνωσης του υπουργείου Άμυνας, τρεις ώρες αργότερα, καταδεικνύει πως η κυβέρνηση «δεν έχει ιδέα τι της γίνεται» και εκπέμπει «εικόνα χάους».

Ακόμα και η αναβάθμιση σε VIPΕR που θα τα αναγάγει σε αεροσκάφη 4,5ης γενεάς, δεν λύνουν το πρόβλημα της αγοράς μαχητικών F-35 από την Τουρκία, με δεδομένο ότι η Τουρκία είναι συμπαραγωγός χώρα των F-35, εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης. «Όταν η Lockheed Martin μας είχε προτείνει να γίνουμε συμπαραγωγός χώρα των F-35, η Ελλάδα ήθελε τα eurofighter».

Η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης και μετά τις πρόσφατες γεωπολιτικές επιλογές της Τουρκίας αυτό γίνεται κατανοητό με τον πλέον εμφατικό τρόπο, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Κατά τον ίδιο, η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα που βρίσκεται σε περιοχή «πολύ μεγάλης αστάθειας».

Ο μέσος έλληνας ξοδεύει κατά κεφαλή τα δεκαπλάσια από τον μέσο Ευρωπαίο για την Άμυνα, αλλά το ζήτημα ενδιαφέρει ολόκληρη την Ευρώπη, όχι μόνο την Ελλάδα, υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Σχολιάζοντας τις «ευχές» του Αλέξη Τσίπρα για παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Άδωνης Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό «τυχοδιώκτη» που του προκαλεί εκνευρισμό, προβλέποντας πως στις επόμενες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναδειχθεί πρωθυπουργός με μεγάλη διαφορά.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για το 2014, ο κ. Γεωργιάδης συνέκρινε την ανάπτυξη που είχε σημειωθεί τότε με τα αρνητικά αποτελέσματα για το 2015 και το 2016.

«Τα χαμένα χρόνια του Τσίπρα δεν γυρίζουν πίσω (…) τα χρόνια που κράτησαν την Ελλάδα πίσω», όχι μόνο ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση, όταν «βρίζανε όποιον βλέπανε μπροστά τους (…) τον Σόιμπλε, την Μέρκελ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως «δεν θα ξαναβρούμε τόσο ευνοϊκές συνθήκες στο μέλλον όπως αυτές που χάσαμε».
Πηγή: skai.gr