Κλείσιμο

ΝΔ για στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ: Διετία ύφεσης με ευθύνη του πρωθυπουργού των φόρων

Τα στοιχεία αναλυτικά 

Για δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, που έφεραν στη χώρα δύο χρόνια ύφεση, με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα νέα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η οποία ανακοίνωσε ύφεση 0,2% στην οικονομία για το 2016. Η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε επί τα χείρω τα προηγούμενα στοιχεία της, που έκαναν λόγο για μεταβολή 0%. 

«Τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το επιβεβαίωσαν περίτρανα. Παρέλαβαν από την Κυβέρνηση Σαμαρά οικονομία σε ανάπτυξη και οδήγησαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε νέα χρέη» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πειραιώς. 
 
Σύμφωνα με τη μείζονα αντιπολίτευση «όταν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης αναπτύσσονται ταχύτατα, η Ελλάδα μένει πίσω, με αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού των φόρων, Αλέξη Τσίπρα».

Στο μεταξύ, διευρύνθηκε η υστέρηση στα έσοδα σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα.

«Τα σημερινά στοιχεία από την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της Κυβέρνησης είναι ανερμάτιστη, οικονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά άδικη και οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο» επισήμανε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η συνεχιζόμενη υπερφορολόγηση θα λειτουργήσει σαν ανάχωμα στην ανάπτυξη της οικονομίας προειδοποίησε από πλευράς του ο ΣΕΒ στο μηνιαίο δελτίο οικονομικής δραστηριότητας. «Αν δεν ενισχυθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια θα παραμείνει υποτονική» επισημαίνει ακόμα ο Σύνδεσμος. 
Πηγή: skai.gr