Ξέσπασμα Μοσκοβισί: Όχι και μαθήματα από τον Γιάνη Βαρουφάκη

Την έκρηξη του Πιερ Μοσκοβισί προκάλεσε την Παρασκευή το μπαράζ επιθέσεων του Γιάνη Βαρουφάκη κατά των θεσμών και της πολιτικής που ακολούθησαν έναντι της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο και της προώθηση του βιβλίου του, που τιτλοφορείται «Ενήλικοι στο δωμάτιο», ο επικεφαλής του κινήματος DiEM25 μίλησε και στα γαλλικά ΜΜΕ. «Στην Ευρώπη, οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι δυστυχούν» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στη γαλλική Liberation.

«Όχι και μαθήματα από τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος ξαναγράφει την ιστορία. Η ευθύνη του είναι τεράστια. Στοίχισε πολύ στη χώρα του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πιερ Μοσκοβισί στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε και τα συλλυπητήριά του στους οικείους του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που δολοφονήθηκε την Πέμπτη. «Η δικαιοσύνη και οι υπηρέτες της είναι απαραίτητοι για το κράτος δικαίου» επισήμανε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε συνάντηση με τον γάλλο επίτροπο στο περιθώριο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης έχοντας μπροστά τους τόσο τις προβλέψεις του Ταμείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και την «ανηφόρα» της τρίτης αξιολόγησης θα προσπαθήσουν να ανιχνεύσουν τη στάση που θα τηρήσει το ΔΝΤ σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, παρά τις επίσημες διευκρινίσεις της επικεφαλής του Ταμείου.
Πηγή: skai.gr