Κλείσιμο

Την άμεση διαλεύκανση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου ζητά ο πολιτικός κόσμος

Την άφατη οδύνη του για την απώλειά του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την απερίφραστη καταδίκη για την στυγερή και άνανδρη δολοφονία του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την οικογένεια του θύματος.

Την άμεση διαλεύκανση της δολοφονίας ζήτησε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε εχθές με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Τον αποτροπιασμό του για τη στυγνή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξεφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έκανε λόγο για έναν άξιο δικηγόρο, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλό φίλο.

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς γνωστοποίησε ότι λόγω της δολοφονίας αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα παρουσίαση του νέου επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ.

«Για άνανδρη ενέργεια σε βάρος του συναδέλφου του και μάλιστα εν ώρα εργασίας», έκανε λόγο ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Τον αποτροπιασμό τους για το περιστατικό έχει μέχρι στιγμής εκφράσει η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Για βαρύ πλήγμα στη δικηγορία και τη δικαιοσύνη έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας.

«Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί. Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Για εγκληματική επίθεση που προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό, κάνει λόγο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζητώντας την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών.

«Η υπομονή των πολιτών με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανομία έχει προ πολλού εξαντληθεί. Στους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εύχομαι κουράγιο», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Πηγή: skai.gr