Κλείσιμο

Επιμένει ο Λεβέντης να μην υπογράψει ο ΠτΔ το νόμο για την ταυτότητα φύλου

Δεν ικανοποίησε τον Βασίλη Λεβέντη η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην επιστολή του με την οποία τον καλούσε να μην κυρώσει το νόμο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου και επιμένει στο αίτημά του, σχολιάζοντας μάλιστα με αυστηρό ύφος σε σχέση με το θεσμικό ρόλο του Προκόπη Παυλόπουλου πως «εις αυτό τον τόπο ο καθένας γράφει την ιστορία του και ότι γράφεται στην ιστορία παρά πολύ δύσκολα σβήνει μετέπειτα».

Λίγη ώρα μετά την επιστολή του ΠτΔ, με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, σχολιάζει ότι «οι στιγμές είναι ιστορικές και αν ο κ. Παυλόπουλος υπογράψει το νόμο για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου θα έχει δυστυχώς χάσει την ευκαιρία να γίνει φύλακας της αξιοπρέπειας, των χρηστών ηθών και της συνοχής της κοινωνίας».

Υποστηρίζουν, δε, ότι το κόμμα τους προσπαθεί «να αποσοβήσει την ύστατη ώρα τον εθνικό διχασμό», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εμφάνισε την Εκκλησία ως «φανατική και ομοφοβική».

«Εμείς δε ζητούμε να καταργηθεί ο νόμος, ζητούμε να επιστρέψει στη Βουλή προς διόρθωση και διαβούλευση», υπογραμμίζουν και καταλήγουν: «Ελπίζουμε, ότι ο κ. Παυλόπουλος βλέπει τους ως άνω αναφερόμενους κινδύνους και θα σεβαστεί τη θέληση της τεράστιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας στον Βασίλη Λεβέντη, αρκέστηκε να πει ότι θα λάβει υπόψη του το αίτημά του, χωρίς να τον διαβεβαιώνει για την αναπομπή του νόμου.

"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, απαντώντας στην από 11.10.2017 επιστολή σας, σας ενημερώνω ότι θα την λάβω, ως οφείλω θεσμικώς, υπόψη μου κατά την άσκηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητας μου, πάντοτε όμως εντός του κανονιστικού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων μου", ανέφερε χαρακτηριστικά η επιστολή του Προκόπη Παυλόπουλο προς τον κ. Λεβέντη.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει: 

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Απαντώντας στην από 11.10.2017 επιστολή σας, σας ενημερώνω ότι θα την λάβω, ως οφείλω θεσμικώς, υπόψη μου κατά την άσκηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητάς μου, πάντοτε όμως εντός του κανονιστικού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων μου.

Με εκτίμηση

Προκόπιος Παυλόπουλος».
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά