Απόλυτα αισιόδοξος ο Τσίπρας για ανάπτυξη και έξοδο από την επιτροπεία

Αισιόδοξος ότι η οικονομία έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης κι ότι σύντομα η επιτροπεία της χώρας τελειώνει εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός από τη Λάρισα.

Μιλώντας στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, ανέφερε ότι οι προβλέψεις είναι «μετά από πολλά χρόνια, αισιόδοξες».

«Ακόμη και το ΔΝΤ εκτιμά ανάπτυξη 2,65% για το 2018 αν και εγώ εκτιμώ ότι θα έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τις προβλέψεις θα είμαστε μια από τις χώρες της ευρωζώνης με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης».

Σημειώνεται πάντως ότι οι εκτιμήσεις του Ταμείου προβλέπουν ότι το αναπτυξιακό momentum της χώρας μας θα αποδυναμωθεί μεσοπρόθεσμα, πέφτοντας στο 1% το 2022, λόγω της υψηλής ανεργίας, του χρέους και των δημοσιονομικών υποχρεώσεων.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ανάπτυξη «ή θα είναι δίκαιη ή δεν θα υπάρξει», εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι το 2017 θα κλείσει με αναπτυξιακούς ρυθμούς που θα έχουν «μπροστά τον αριθμό 2».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι «η ανάπτυξη να συμβαδίζει με το περιβάλλον και να σέβεται τους φυσικούς πόρους και να βασίζεται στην διασύνδεση των παραγωγικών κλάδων, στην εξωστρέφεια και την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας».
Πηγή: skai.gr