Υπέρ της ιατρικής χρήσης της ινδικής κάνναβης ο Κ. Κατσίκης των ΑΝΕΛ

Το απόλυτο αλαλούμ προκλήθηκε νωρίτερα στη Βουλή αφού ο Κωνσταντίνος Κατσίκης των ΑΝΕΛ προκάλεσε σενάρια περί νέων τριγμών στη συγκυβέρνηση με αφορμή το επικείμενο νομοσχέδιο για την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης για ιατρική χρήση, για ν' αποδειχτεί τελικά ότι μάλλον επρόκειτο για μια μεγάλη παρεξήγηση.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε πηγαδάκι δημοσιογράφων με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη για το προσχέδιο που έχει έτοιμο η διυπουργική ομάδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας και Οικονομίας, για την παραγωγή και επεξεργασία ινδικής κάνναβης και από ιδιώτες με σκοπό την ιατρική χρήση. Τότε εμφανίστηκε ο κ. Κατσίκης και ερωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν θα ψήφιζε νομοσχέδιο για τη χρήση ινδικής κάνναβης.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μην έχοντας ακούσει προφανώς την προηγούμενη συζήτηση περί ιατρικής χρήσης, απάντησε ρητά και κατηγορηματικά «ΟΧΙ» και εκεί άρχισαν τα σχόλια περί νέου «κάβου» για τον ΣΥΡΙΖΑ στην έγκριση κρίσιμων για τον ίδιο νομοσχεδίων και μιας επανάληψης της χθεσινής ονομαστικής ψηφοφορίας «θρίλερ» για την ταυτότητα φύλου.

Τελικώς, μετά από απίστευτο αλαλούμ, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, θέλησε να αποσαφηνίσει πλήρως τη θέση του και είπε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι υπήρξε «διαστρέβλωση» των δηλώσεών του, καθώς ο ίδιος όπως επέμεινε απαντούσε στο ενδεχόμενο αποποινικοποίησης της ινδικής κάνναβης για ψυχαγωγία κι όχι για τη θεραπεία ασθενειών.

Αποσαφήνισε ότι δεν θα είχε αντίρρηση στη χρήση για ιατρικούς λόγους εφόσον και η ιατρική κοινότητα το υποστηρίζει.

Αναλυτικά ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, δήλωσε τα εξής:

«Επειδή υπήρξε κακοποίηση της αλήθειας και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αναφορικά με απάντησή μου σε άτυπη ερώτηση κοινοβουλευτικών συντακτών στο διάδρομο της Βουλής, σχετικά με τη ‘χρήση ινδικής κάνναβης στην Ελλάδα’, αποκαθιστώ την αλήθεια ως εξής: απήντησα ότι ‘είμαι αντίθετος σε αυτό το γενικό ερώτημα που υπονοούσε αποποινικοποίηση προκειμένου να ικανοποιήσει πάθη εξαρτημένων από ουσίες και όχι ότι ‘είμαι αντίθετος στη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς’.

»Στη χρήση ινδικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους δεν θα είχα αντίρρηση εφόσον και η ιατρική κοινότητα συναινούσε ότι συμβάλλει στη θεραπεία ασθενειών».
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά