Σταθάκης: Στο τελικό στάδιο ο διάλογος για την επένδυση της BlackRock

Στη διάψευση των δημοσιευμάτων περί «παγώματος» της επένδυσης του fund BlackRock για Εμπορικό Κέντρο στην Ακαδημίας Πλάτωνος, προχώρησε από τη Βουλή, ο Γιώργος Σταθάκης, υποστηρίζοντας ότι όλες οι διαδικασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα είναι ήδη έτοιμο να κατατεθεί στο ΣτΕ, ενώ αυτό που εκκρεμεί είναι το σύμφωνο συνεργασίας με τα αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή, μεταξύ της εταιρίας με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού λόγω διαφωνίας σε ζητήματα νομικής φύσεως, με τον ίδιο, ωστόσο, να εκφράζει την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση και αυτού του ζητήματος.

«Νομίζω πολύ γρήγορα θα κλείσει κι αυτό θετικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης, επιμένοντας ότι η επενδυτική εταιρία παραμένει στο διάλογο με τα υπουργεία και αυτός βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Ο Γιώργος Σταθάκης πάντως άφησε και έμμεσες αιχμές για την εταιρία, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε καλά και σωστά», για να προσθέσει ασκώντας δριμεία κριτική στην επενδυτική πρακτική που είχε ακολουθήσει η ΝΔ την οποία χαρακτήρισε «τραγωδία» ότι «αυτή η κυβέρνηση έκανε μεγάλες τομές, για να δημιουργήσουμε κανόνες κι ένα περιβάλλον όπου όλες οι επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες θα έχουν ίδια πρόσβαση και μακριά από πολιτικές διασυνδέσεις».
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά