ΝΔ: Η κυβέρνηση βγαίνει τραυματισμένη από τo νομοσχέδιο για αλλαγή φύλου

«Η κυβέρνηση βγαίνει τραυματισμένη από αυτή την ψηφοφορία, καθώς οι απόψεις της έρχονται σε αντίθεση με την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας» ανέφεραν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας την αποτίμησή τους για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως «το νομοσχέδιο πέρασε με λιγότερες από 151 ψήφους κι αυτό δείχνει ότι η πλειοψηφία μίας κυβέρνησης σε αποδρομή έχει ήδη αποκτήσει ρωγμές και αυτό που την κρατάει ακόμα ενωμένη είναι ο τυχοδιωκτισμός».

Το επίμαχο άρθρο 3 πέρασε 148 ψήφους και διαρροές βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας. «Όχι» ψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γιαννιά, ενώ από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Τάσος Κουράκης, ο οποίος όμως έστειλε επιστολή ότι αν ήταν πάρων θα ψήφιζε «ναι».

Με επιστολική ψήφο, ο Πάνος Καμμένος καταψήφισε το άρθρο 3 για την ταυτότητα φύλου, ενώ ψήφισε «παρών» στα υπόλοιπα. «Όχι» σε όλα τα άρθρα για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

Οι πηγές υποστήριξαν ότι η ΝΔ εξέφρασε μία δίκαιη, φιλελεύθερη, σωστή και ισορροπημένη θέση, ενώ αναγνώρισε εμπράκτως την ανάγκη θεσμικού εκσυγχρονισμού, θέτοντας κάποιες εύλογες προϋποθέσεις.

Σημείωσαν ότι οι προϋποθέσεις που έθεσαν, όπως αλλαγή φύλου μόνο μια φορά, μόνο από ενήλικα – κι όχι 15χρονα – άτομα που θα πρέπει να μην είναι έγγαμα, και κατόπιν βεβαίωσης για ενσυνείδητη διόρθωση του υπεύθυνου του Ειδικού Ιατρείου του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, έχουν την αποδοχή της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr