Θέμα δεδηλωμένης θέτει η ΝΔ στην ψηφοφορία αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου

Θέμα δεδηλωμένης θέτει η ΝΔ, μετά την στάση των ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν, ως κοινοβουλευτική ομάδα, το άρθρο 3 του νομοσχεδίου για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου σε ανήλικους 15 ετών, όπως ανακοινώσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι με την απόφαση αυτή συμφώνησε και ο Πάνος Καμμενος που αναχώρησε για επίσκεψη στη Βραζιλία.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κυρανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι «κρύβεται στη Βραζιλία για να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο».

Την πρόθεσή της να ψηφίσει «Παρών» επί του επίμαχου άρθρου 3 του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημά που θα καταθέσει για καθορισμό των κριτηρίων για τους ανήλικους από 15 ετών, με Προεδρικό Διάταγμα κι όχι με υπουργική απόφαση εξέφρασε η Δημοκρατική Συμπαράταξη .

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Λεβέντης στην ομιλία του από το Βήμα της Βουλής, υπερασπίστηκε τη στάση της Εκκλησιάς, λέγοντας ότι ο Παπαφλέσσας πολέμησε για την Ελλάδα, όχι ο Τσίπρας χαρακτηρίζοντας την ομοφυλοφιλία παράνοια και ασθένεια. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Εκκλησία δέχεται τους πάντες αφού πρώτα μετανοήσουν. Διερωτήθηκε μάλιστα αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που γονατίζει ενώπιων του Πατριάρχη, θα υπογράψει αυτό το νομοσχέδιο.


Πηγή: skai.gr