Πυρά κατά ΝΔ και αιχμές κατά Εκκλησίας για την ταυτότητα φύλου από Τσίπρα

Τα πυρά του κατά της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι υπαναχώρησε στο ζήτημα της αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, έστρεψε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση στη Βουλή του επίμαχου νομοσχεδίου, ενώ άφησε αιχμές και κατά της Εκκλησίας.

Κάνοντας λόγο για γενναίες προοδευτικές τομές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, σε συνέχεια του συμφώνου συμβίωσης ομοφυλόφιλων και της νομιμοποίησης των μεταναστών δεύτερης γενιάς, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «για να μείνουμε Ευρώπη» πρέπει να δώσουμε μάχες εντός της χώρας. «Μένουμε Ευρώπη, σημαίνει εκσυγχρονίζουμε τη χώρα» δήλωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι είναι αποκρουστικός ο ισχυρισμός της φυσικής ανισότητας που πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σχολιάζοντας ανάρτηση του Ανδρέα Ανδριανόπουλου ότι στη Φύση τα λιοντάρια τρώνε τις ζέβρες, σχολίασε «είμαστε με τις ζέβρες, όχι με τα λιοντάρια, είμαστε με τους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή, αυτών τα δικαιώματα θα υπερασπιστούμε». Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός κάποτε και η μοιχεία ήταν αδίκημα ενώ επιτρεπόταν η σκλαβιά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο αυτοπροσδιορισμός για κάθε άνθρωπο για κάθε πολίτη στη χώρα είναι δικαίωμα και πρέπει να καθορίζεται η ταυτότητά του χωρίς επιθέσεις και κακόβουλα σχόλια, χωρίς ψυχιατρικοποίηση της απόφασης του. «Αυτό είναι το αυτονόητο για όσους θέλουν να λέγονται προοδευτικοί είτε φιλελεύθεροι, είναι πράξη πολιτικής γενναιότητας» σημείωσε.

«Κανείς δεν μπορεί να επιτάσσει να μένουν άνθρωποι στο περιθώριο ή να πετιούνται στο θεσμικό Καιάδα. Αποφάσισε ο κ. Μητσοτάκης να κρυφτεί. «Υπέρ ή κατά απαντήστε με ένα ‘’ναι’’ ή ένα ‘’όχι’’ το έχετε το πρόβλημα σκεφτεί» επισήμανε, επικαλούμενος τον Μανόλη Αναγνωστάκη.

Για την Εκκλησία ανέφερε, χωρίς πάντως να την κατονομάσει, ότι «ορισμένες πλευρές ονόματι της παράδοσης, της θρησκείας, της οικογένειας, επιμένουν να μείνουν τα πράγματα όπως έχουν»

«Όσους ζητάνε να αποσύρουμε το ν/σ τους απαντάμε με σεβασμό, αλλά καθαρά με ευθύτητα ότι έχουμε επιλέξει άλλο δρόμο, το δρόμο της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως αξίζει σε ένα κράτος δίκαιου» σημείωσε ο κ. Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο ακόμα για «ένα ακόμα μικρό, αλλά σημαντικό βήμα στη σταδιακή άρση των ανισοτήτων που διχάζουν την κοινωνία μας». «Ο φιλελευθερισμός δεν είναι α λα καρτ, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΛΟΑΤ και δεσμεύτηκε ότι θα ψηφισει επί της αρχής τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Μήπως δεν τον άφησε ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Βορίδης και για να χρυσώσει το χάπι πήρε από τον κ. Γεωργιάδη το χαρτοφυλάκιο της άμυνας; Δεν το χρειάζεται, ο κ. Γεωργιάδης έχει το χαρτοφυλάκιο του καθορισμού της φυσιογνωμίας της ΝΔ» είπε.

Στο σημείο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τη ΝΔ «υβρίδιο νεοφιλελεύθερου φανατισμού στην οικονομία και ακραίας δεξιάς όσον αφορά το κράτος δικαίου». Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι ήδη 19 χώρες της Ευρώπης έχουν κάνει πράξη αυτό που συζητούμε σήμερα στην Ελλάδα.

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες μετατρέπεται για την κυβέρνηση η ψήφιση του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου σχετικά με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, καθώς με τα υφιστάμενα δεδομένα που δημιουργούν οι διαφωνίες του κυβερνητικού εταίρου των ΑΝΕΛ και όχι μόνο, συγκεντρώνεται πολύ δύσκολα η απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και η ονομαστική ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί την Τρίτη το μεσημέρι φαντάζει με θρίλερ για γερά νεύρα.

Στο μεταξύ, σε επικοινωνιακή αντεπίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά το νομοσχέδια για την ταυτότητα του φύλου προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσει την πολιτική φθορά που υφίσταται από τμήματα της κοινωνίας, αλλά και τα «ιερά πυρά» της Εκκλησίας

 

Πηγή: skai.gr