Κλείσιμο

Επικοινωνιακή αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ στα media για το ν/σ: Φύλο κι όχι φύλλο

Σε επικοινωνιακή αντεπίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά το νομοσχέδια για την ταυτότητα του φύλου προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσει την πολιτική φθορά που υφίσταται από τμήματα της κοινωνίας, αλλά και τα «ιερά πυρά» της Εκκλησίας. To επίμαχο νομοσχέδιο είναι υπό συζήτηση στη Βουλή.

«Φύλο κι όχι φύλλο, ούτε φύλλο εφημερίδας» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Κόντρα στις μικροκομματικές σκοπιμότητες και την παραπληροφόρηση ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της αριστεράς μετατρέπουν την Ελλάδα σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Το ποιος επιθυμεί την Ελλάδα ευρωπαϊκό φιλελεύθερο κράτος κρίνεται και στο επίπεδο των ατομικών δικαιωμάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, αφήνοντας αιχμές για τη ΝΔ.

Σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα «το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό είναι πράξη σεβασμού και ισότητας. Η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου με όλες τις επιστημονικές προβλέψεις του νομοσχεδίου αποτελεί ασπίδα προστασίας απέναντι στο ρατσισμό και την πολύπλευρη βία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της αριστεράς έχουν δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουν και θα διευρύνουν τα ατομικά δικαιώματα ως απαραίτητη προϋπόθεση για μια κοινωνία ισότητας. Το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι ένα βήμα με προοδευτικό αποτύπωμα. Κάτι που αναγνωρίζει σύσσωμος ο δημοκρατικός κόσμος» προσθέτει το κόμμα σε άλλη ανάρτησή του.

Στο μεταξύ, η Χρυσή Αυγή κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία για το ν/σ. Η διεξαγωγή της ψηφοφορίας θα διεξαχθεί την Τρίτη το μεσημέρι εν μέσω σωρείας εσωκομματικών διαφωνιών. 

Πηγή: skai.gr