Κρεμαστινός για ταυτότητα φύλου: Δεν ψηφίζω το ν/σ με τη σημερινή του μορφή

Διαρροές και εντός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης φαίνεται ότι προκαλεί το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, καθώς την απόφασή του να πάει κόντρα στην επίσημη γραμμή του κόμματος επί των άρθρων του νομοσχεδίου, εφόσον δεν διασφαλιστούν ορισμένες προϋποθέσεις που ο ίδιος θεωρεί απολύτως αναγκαίες, ανακοίνωσε μέσω συνεντεύξεών του ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο ίδιος έθεσε ως προαπαιτούμενο για τη θετική του ψήφο τη θεσμοθέτηση συγκροτημένου ιατρικού συμβουλίου από παθολόγους, ενδοκρινολόγους, χειρουργούς και ψυχιάτρους οι οποίοι «θα μελετούν το όλο πρόβλημα κατά περίπτωση» και θα γνωμοδοτούν, ώστε αυτή η γνωμοδότηση να συνοδεύει απαραιτήτως το αίτημα των ενδιαφερομένων.

«Είναι ευνόητο ότι για άτομα μέχρι την ενηλικίωσή τους, δηλαδή τα 17 έτη, θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των γονέων. Ο νόμος πρέπει να είναι ξεκάθαρος», πρόσθεσε.

Ο κ. Κρεμαστινός ξεκαθάρισε ότι επί της αρχής θα στηρίξει το νομοσχέδιο, καθώς το κόμμα του και ο ίδιος είναι υπέρ του σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, αλλά αν δεν υπάρξουν επί μέρους βελτιώσεις και δικλίδες ασφαλείας στα άρθρα αυτά θα πρέπει να καταψηφιστούν. Αυτό που απομένει είναι οι αντιδράσεις της ηγεσίας του κόμματος, είτε στο προσκήνιο είτε παρασκηνιακά.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά