ΣΥΡΙΖΑ: Γνωμοδοτική η αρμοδιότητα του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Την αποφασιστικότητα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για την υλοποίηση της επένδυσης του Ελληνικού επαναβεβαιώνει το κόμμα μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου γίνεται λόγος για γνωμοδοτική αρμοδιότητα του ΚΑΣ και για «ανάγκη ταχύτατα να ληφθούν οι αναγκαίες διαδικαστικές αποφάσεις ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η υλοποίηση της επένδυσης με δεδομένη την ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Σημειώνεται δε, η «αποφασιστικότητα του κόμματος να υποστηρίξει κάθε αναγκαία κυβερνητική πρωτοβουλία ώστε να εκκινήσει ταχύτατα η υλοποίηση της επένδυσης η οποία θα συμβάλλει καίρια στην εμπέδωση κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης, αλλά και στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας». 

«Το Πολιτικό Συμβούλιο ομόφωνα επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης με απόλυτο σεβασμό στο νόμο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες» επισημαίνεται.

Στη συνεδρίαση του ΠΣ υπό τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν οι εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της επένδυσης στο Ελληνικό και των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την ολοκλήρωση της.

«Η κυβέρνηση είναι εχθρική σε κάθε είδους επένδυση. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί. Δεν έχει την δύναμη να αποπέμψει ούτε την γγ. του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με αφορμή τη νέα αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ για το Ελληνικό. 

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι «οι αρχαιολόγοι προσπαθούν να προστατεύσουν την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της χώρας» απηχώντας ανάλογη δήλωση του Νίκου Φίλη την Τετάρτη. 

Το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την άμεση αποπομπή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού, που είναι και πρόεδρος του ΚΑΣ. 
Πηγή: skai.gr