Κλείσιμο

Η Σοσιαλιστική Τάση θα αποφασίσει ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση Χρυσόγονου

Διαδικτυακή ψηφοφορία από τις 3 μέχρι τις 5 Οκτωβρίου με το ερώτημα αν η Σοσιαλιστική Τάση θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στην ΕΣΗΕΑ.

Αν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία η Σοσιαλιστική Τάση θα μετασχηματιστεί σε αυτόνομη πολιτική δύναμη και ο ίδιος θα ανεξαρτητοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι ο κος Χρυσόγονος είχε πάρει αποστάσεις από τις αναφορές της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό, κάνοντας λόγο για ολιγωρίες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Εν τω μεταξύ, η Σοσιαλιστική Τάση σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι βάση της συμμετοχής της στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εξαγγελία της ιδρυτικής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτός θα είναι ένα πραγματικά νέο κόμμα, μαζικό και δημοκρατικό και ειδικότερα ένα νέο κόμμα σε ιδέες, λειτουργία και πολιτική πρακτική, στον αντίποδα των αρχηγικών, συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας. «Στην πορεία αυτές οι διακηρύξεις όμως διαψεύσθηκαν» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Σοσιαλιστική Τάση ήταν η τάση που δημιούργησε ο Αλέξης Μητρόπουλος και σε αυτήν συμμετείχαν ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αντώνης Κοτσακάς και άλλοι.

Πηγή: skai.gr