Κλείσιμο

Μαξίμου κατά ΚΑΣ για Ελληνικό: Σκόπιμες κωλυσιεργίες - Θα γίνει η επένδυση

Για «σκόπιμες κωλυσιεργίες» όσον αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, και για «δεδηλωμένη βούλησή και αποφασιστικότητα της κυβέρνησης» για την ολοκλήρωση της επένδυσης κάνει λόγο το Μαξίμου, αφήνοντας αιχμές για τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, μετά τη νέα, την τρίτη κατά σειρά, αναβολή της συνεδρίασης η οποία είχε ως σκοπό να εξετάσει το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το μεγάλο έργο.

«Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις» τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας όμως με νόημα ότι «αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Σημειώνεται πάντως, ότι στο «πάρων» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επένδυσης έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος όπως ανέφερε τάσσεται υπέρ των επενδύσεων, με σεβασμό όμως σε όλες τις διαδικασίες που καθορίζονται από τους νόμους.

«Είμαι υπέρ των επενδύσεων είναι αναγκαίες για να βγει η χώρα μας από την κρίση, βεβαίως οι επενδύσεις πρέπει να σέβονται το περιβάλλον και το φυσικό και το πολιτισμικό (…) Με την έννοια αυτή στο Ελληνικό πρέπει να γίνει επένδυση με σεβασμό στις προϋποθέσεις του αρχαιολογικού νόμου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός.

«Ο κ. Τσίπρας έχει διορίσει την κ. Βλαζάκη στη θέση της γενικής γραμματέως Πολιτισμού και έχει όλη την ευθύνη για τη διακοπή της επένδυσης στο Ελληνικό» τονίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Πηγή: skai.gr