Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας

Μιλώντας στην Βουλή αναφορικά με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία με την αντιπολίτευση που ασκεί κάνει καλό στην Κυβέρνηση.

Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Στην πρότασή σας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφέρετε ότι όποιος προσπαθεί να πλήξει συγκεκριμένο επιχειρηματία προσπαθεί να εξοντώσει πολιτικά τον αρχηγό σας είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη ΝΔ και υπογράμμισε «Ποιος είναι ο άρρηκτος θεσμός που ενώνει έναν επιχειρηματία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ο κ. Μαρινάκης» προσέθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε επίσης κατά την τοποθέτησή του πως «Δουλειά των κομμάτων δεν είναι να παρεμβαίνουν ούτε να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση ούτε στοχοποίησε τον κ. Μαρινάκη, μόνο στωικά περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Γιατί επισπεύδετε, δεν έχετε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη; Ούτε κατασκευάζουμε κατηγορίες ούτε προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις άλλοι είναι εκείνοι που κατασκευάζουν fake news και κατηγορίες.

Παρακολουθώ τη σπουδή σας που επικεντρώθηκε στο αφήγημα της παρένθεσης της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της επίσπευσης των εκλογών πάνω από 15 αιτήματα παραιτήσεις υπουργών.

Θα ομολογούσα ευθαρσώς πως η ΝΔ του κ.Μητσοτάκη μας προσφέρει αντιπολίτευση των ονείρων μας ακραίο πολιτικό λόγο που κινείται διαρκώς στα όρια του παροξυσμού χωρίς στρατηγική με θέσεις που δεν κρύβουν και με διαρκείς επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιπολιτεύεστε έχει να κάνει πολλές φορές με την εξυπηρέτηση συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών.

Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο που η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα έχει διαρραγεί.

Ο κ. Μητσοτάκης δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας και από εκεί πηγάζει και το άγχος πέρα από το κόστος για την οικονομία

Η σημερινή συζήτηση δεν είναι παρά ένα ακόμη σύμπτωμα αυτής της πολιτικής.

Ταυτίζεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα με τρόπο που δεν ταιριάζει στην παράταξή σας. Κατηγορείτε υπουργό της σημερινής κυβέρνησης γιατί εκλήθη από ένα κατάδικο για να του δώσει πληροφορίες για έγκλημα και εκείνος τον παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη. Θέλετε να μείνει κάτι κρυφό από την Δικαιοσύνη;»

Συζητάμε σήμερα στη Βουλή για αυτή την υπόθεση δεν έχετε κάτι άλλο να πείτε, είστε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και συμφοράς γιατί όλοι πια κατανοούν ότι βρίσκεστε σε στρατηγικό αδιέξοδο. Το αφήγημα της καταστροφολογίας και της κατατρομοκράτησης των πολιτών έχει καταρρεύσει. Η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

 Μόλις σήμερα και επισήμως βγήκαμε από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος που είμαστε από το 2009, και πριν από λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια που είναι στρατηγικής σημασίας για τον τόπο. Αυτό δεν θέλετε να καταλάβετε, αυτό δεν θέλετε να χωνέψετε.

Η αντιπολίτευση προεξοφλεί την έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης για ένα συγκεκριμένο επιχειρηματία. Γιατί άραγε μια ενδεχόμενη καταδίκη την αφορά;»

«Εγώ θα ήθελα να σας παρακαλέσω να συνεχίσετε έτσι. Να μην κρύβετε την ιδεολογία σας και να μιλάτε χωρίς αναστολές. Η ιδεολογία σας είναι ένα μείγμα FDP και AFD» σημείωσε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Νέα Δημοκρατία: "Όμηρος του κ. Καμμένου ο κ. Τσίπρας"

«Ο κ. Τσίπρας, με την σημερινή αμήχανη εμφάνισή του, αποδείχθηκε ότι είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός. Όμηρος του κ. Καμμένου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Εκτός τόπου και χρόνου, έφτασε στο σημείο - πάνω στον ενθουσιασμό του - να δικαιολογήσει ακόμη και τον κ. Κουρουμπλή για τις τραγικές ευθύνες του στη διαχείριση του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιου.

Η αγάπη του για την καρέκλα είναι τέτοια που υπερασπίζεται, χωρίς καμία ντροπή, υπουργούς που μιλάνε με ισοβίτες. Όποιος είδε σήμερα το παραλήρημα του κ. Καμμένου έβγαλε τα συμπεράσματά του γιατί δεν μπορεί να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Πηγή: skai.gr