Μητσοτάκης: Είστε πολιτικά ανέντιμοι

Για πολιτική ανεντιμότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στη Βουλή επί του αιτήματος της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τη σύσταση Εξεταστικής για την υπόθεση του Noor 1 και των συνομιλιών Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουζάκη. «Η ετυμηγορία του λαού θα είναι πολύ σκληρή μαζί σας» επισήμανε, ενώ σχολίασε ότι είναι παράδοξη η απουσία του Πάνου Καμμένου από τη Βουλή για θέμα που τον απασχολεί.

«Είχε ενημερώσει τον Τσίπρα ο κ. Καμμένος, είχε εγκρίνει την επαφή του με τον Γιαννουζάκη, ξέρει τι ειπώθηκε; Αν γνώριζε, είναι συνυπεύθυνος σε βαθιά θεσμική έκτροπη. Αν δεν γνώριζε, θα έπρεπε ήδη να τον είχε αποπέμψει» σχολίασε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσουν την πρόταση της ΝΔ και να μην εκτεθούν στα μάτια των πολιτών, τονίζοντας ότι αν ο ίδιος ήταν στη θέση του κ. Καμμένου θα ζητούσε να χυθεί άπλετο φως για να υπερασπιστεί η πολιτική του τιμή, αλλά και η τιμή του πολιτικού κόσμου. «Ο κ. Καμμένος υβρίζει όλους οχυρωμένος πίσω από την ασυλία του (…) Πού χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς;» διερωτήθηκε.

«Είστε πολιτικά ανέντιμοι, εμείς ψηφίσαμε όλες τις προτάσεις για εξεταστική, εσείς καμία» επισήμανε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι προκαλούν ρίγος οι ηχογραφημένες συνομιλίες του ισοβίτη Μάκη Γιαννουζάκη με τον λιμενικό υπάλληλο, που αναφέρει ότι θέλει να κρατήσει στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ και να χτυπήσει τον Μητσοτάκη, και ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας δεν έχει καν διατάξει τον πειθαρχικό του έλεγχο. «Έγκλημα που παραμένει κολλημένος στην καρέκλα του κι ας έχει μαυρίσει τη θάλασσα και τις ακτές της Αττικής» δήλωσε για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Γιατί ο Κουρουμπλής είναι τόσο πολύτιμος και πρέπει να στηριχτεί πάση θυσία;» διερωτήθηκε.

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Άμυνας, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για σοβαρές ενδείξεις υπέρβασης αρμοδιότητας, υπερβάσης της διάκρισης των εξουσιών, κατάχρησης εξουσίας και χειραγώγησης δικαιοσύνης με σκοτεινό σκοπό.

Όπως ανέφερε, «12 φορές μίλησαν με τον ισοβίτη... Τι είπαν σε αλλεπάλληλες επικοινωνίες συνολικής διάρκειας 21 λεπτών και ποιος ο ρόλος του λιμενικού υπαλλήλου που μίλησε για πολιτικό σχέδιο για να κυβέρνα 10 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας; Μπορεί να υπάρχει έλεγχος της Δικαιοσύνης και ταυτόχρονα εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές επέμεινε δε, επικαλούμενος υποθέσεις όπως του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Γιάννου Παπαντωνίου.

«Ο κ. Καμμένος προτίμα τη συσκότιση από τη διερεύνηση, προτιμά την καρέκλα από την προστασία του κύρους θεσμών… Είστε ικανοί για πολλά, επιτίθεστε στη Δικαιοσύνη όταν οι αποφάσεις της δεν σας εξυπηρετούν, κατασκευάζετε fake news και ψεύτικες δημοσκοπήσεις στα υπόγεια του Μαξίμου, υπουργοί σας υβρίζουν χυδαία τη δικαιοσύνη και ο Τσίπας θεωρεί τη διάκριση των εξουσιών θεσμικό εμπόδιο» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για τη ΝΔ ανέφερε ότι «είμαστε κοντά στη δικαιοσύνη με το να είμαστε μακριά της». «Τραυματίζετε το δημοκρατικό πολίτευμα, η ετυμηγορία του λάου θα είναι πολύ σκληρή μαζί σας» σημείωσε.

«Από τώρα εξής θα αναφέρομαι σε κυβέρνηση Καμμένου – Τσίπρα όχι σε κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ‘’θα πάμε μέχρι τέλους με τον Καμμένο’’... Αφού διαλέξατε Καμμένο, θα πάτε με Καμμένο μέχρι τέλους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Πηγή: skai.gr