Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση αποδεικνύει πως η ανικανότητα δεν έχει ταβάνι

Τη λύπη του γιατί τόσες μέρες μετά το ατύχημα που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό εξακολουθούμε να είμαστε μάρτυρες μίας κατάστασης που δείχνει απόλυτο μπάχαλο εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κερατσίνι, όπου συναντήθηκε με ψαράδες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως το ζήτημα δεν είναι μόνο να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες, σημειώνοντας ότι όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για την ανεπάρκεια του πολιτικού προϊστάμενου του υπουργείου Ναυτιλίας.

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι είναι εντελώς απών, δεν έχει συγκαλέσει ούτε μία σύσκεψη ώστε να συντονίσει τα αρμόδια υπουργεία, ενώ δεν έχει καν επισκεφθεί την περιοχή. «Όταν είσαι πρωθυπουργός, πρέπει να έχεις μία βασική αίσθηση των προτεραιοτήτων», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έθεσε παράλληλα θέμα αποζημίωσης όσων επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα, καλώντας την κυβέρνηση να απευθυνθεί το συντομότερο στο Διεθνές Ταμείο Αποζημίωσης – ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ – για ζημιές που προκύπτουν από περιβαλλοντική ρύπανση.

Τόνισε δε ότι υπάρχουν διαθέσιμοι και ευρωπαϊκοί πόροι.

Σε ξεχωριστές δηλώσεις του από τη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε δηκτικά πως στην ανικανότητα δεν υπάρχει ταβάνι και επανέλαβε τις επικρίσεις τους για την απουσία του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της Eldorado Gold, χαιρετίζοντας την απόφαση της εταιρείας να αναβάλλει προσωρινά το καθεστώς συντήρησης και περιορισμού των δραστηριοτήτων της στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Διερωτήθηκε όμως γιατί χρειάστηκε από την πλευρά της κυβέρνησης «τόσος χαμένος χρόνος» και «διεθνής διασυρμός» ώστε να γίνουν τα «αυτονόητα».
Πηγή: skai.gr