Κλείσιμο

Ευθύνες σε εταιρεία και πλήρωμα του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ ρίχνει ο Τζανακόπουλος

Αιχμές στην πλοιοκτήτρια εταιρεία του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, επέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς, όπως είπε, το πλοίο βυθίστηκε «χωρίς προφανή λόγο και κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες», ενώ δεν άφησε ασχολίαστο ούτε τον αριθμό του πληρώματος την ώρα του ατυχήματος, αφού πάνω στο πλοίο βρίσκονταν μόνο δύο άτομα ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον έντεκα.

Κάνοντας λόγο για μία υπόθεση με «εύλογα ερωτηματικά», o κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για απόδοση των ευθυνών στους υπαίτιους.

Σε ό,τι αφορά τη διαρροή μαζούτ από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιο, ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε έχει περιοριστεί κατά 99% και όλες οι διαδικασίες προχωρούν «ταχύτατα».

Τις επόμενες ημέρες το βάρος θα δοθεί στον καθαρισμό των βράχων και των γύρω ακτών ενώ γίνονται διαρκείς έλεγχοι για την καταλληλότητα του νερού.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «επικοινωνιακό κρεσέντο», υποστηρίζοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδιαφέρεται «για την επικοινωνία και όχι για την ουσία».

Ο κ. Μητσοτάκης είχε βρεθεί στην ενημέρωση της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής, όπου ξαναζήτησε την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή για τον τρόπο διαχείρισης του ατυχήματος και της περιβαλλοντικής καταστροφής.
Πηγή: skai.gr