Ο Κοντονής απέσυρε τη ρύθμιση που καταψήφιζαν οι ΑΝ.ΕΛ.

Στην απόσυρση της πολυσυζητημένης ρύθμισης, την οποία είχαν ανακοινώσει ότι καταψήφιζαν οι ΑΝ.ΕΛ κρίνοντας ότι ενέχει κίνδυνο αναγνώρισης τουρκικών ενώσεων στην Ελλάδα, προχώρησε πριν από λίγο ο Υπουργός Δικαιοσύνης, υπό την επίκληση της αναβολής της συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Αντιπροσώπων και δηλώνοντας ότι θα την επαναφέρει το πολύ σε 10 ημέρες, ώστε να κατανοήσουν όλοι καλύτερα το ακριβές περιεχόμενό της.

Ο Σταύρος Κοντονής υπεραμύνθηκε της ρύθμισης που προκάλεσε ενδοκυβερνητικές διαφωνίες, υποστηρίζοντας ότι αυτή εγκαθιδρύει απλώς το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να κριθούν εκ νέου οι προσφυγές τους από τα ελληνικά δικαστήρια όταν έχουν θετική απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Τα ελληνικά δικαστήρια θα αποφασίσουν κυρίαρχα και δεν είναι υποχρεωμένα να εναρμονιστούν με την απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου», επιχειρηματολόγησε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «γελοιότητες» τα περί αναγνώρισης της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης ή άλλων τουρκικών ενώσεων εκτοξεύοντας τα πυρά του εναντίον της Χρυσής Αυγής και προσπερνώντας το γεγονός ότι τους ίδιους ενδοιασμούς είχαν και βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων.

Κατηγόρησε, δε, ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη για «καραγκιοζιλίκια», αναφορικά με την ανακοίνωση της απόφασής τους να καταψηφίζουν ακόμη και ρυθμίσεις με τις οποίες συμφωνούν εάν δεν υπάρχει η δικομματική πλειοψηφία.

Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά