Κλείσιμο

Νίκος Παππάς στο CNN: "Το κλίμα στην Ελλάδα έχει αλλάξει"

Συνέντευξη παραχώρησε στο CNN ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης από την Ουάσινγκτον όπου βρίσκεται για επαφές με αμερικανικές εταιρείες. 

Σε ερώτηση αναφορικά με την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας ο κ. Παππάς σημείωσε πως έχουν γίνει οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα επιτρέψουν την έξοδο της χώρας από την εποπτεία στο τέλος του προγράμματος το 2018 ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως η συγκεκριμένη εξέλιξη θα συνδυαστεί με νέα έξοδο στις αγορές.

Σε ερώτηση αναφορικά με το brain drain και τους τρόπους με τους οποίους επιχειρεί η κυβέρνηση να προσελκύσει εκ νέου τους ανθρώπους που έχουν φύγει στο εξωτερικό ο Υπουργός τόνισε πως έχουν ληφθεί ενισχυτικά μέτρα αναφορικά με τις νεοφυείς επιχειρήσεις τα οποία δίνουν νέα κίνητρα στο επιστημονικό και καταρτισμένο δυναμικό της χώρας.

Αναφερόμενος στην ανεργία ο κ. Παππάς σημείωσε πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι δείκτες έχουν μειωθεί σημαντικά (από το 27% στο 20%ω όπως σημείωσε) και υπογράμμισε πως η ανεργία στη χώρα μας θα βαίνει διαρκώς μειούμενη.

Τέλος ο κ. Παππάς σημείωσε προς βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου να έρθει σε επαφή με αμερικανικές εταιρείες για την ΔΕΘ του 2018 στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Πηγή: skai.gr