Πιτσιόρλας : «Να έχουν εμπιστοσύνη στον κ. Σταθάκη οι επενδυτές»

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ φιλοξενήθηκε ο υφυπουργός οικονομίας και ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας ο οποίος αναφερόμενος στις εξελίξεις αναφορικά με την επένδυση της Eldorado Gold, σημείωσε πως η τακτική των τελεσιγράφων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε: «Η τακτική των τελεσιγράφων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Από την πλευρά μας το χειριζόμαστε νηφάλια και ήρεμα. Προσωπικά εμπιστεύομαι τον κύριο Σταθάκη και το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και οι επενδυτές.

Οι επενδυτές κατέθεσαν την αίτηση αδειοδότησης στην Ολυμπιάδα στις 17 Ιουλίου και σήμερα έχουν την άδεια.

Η Eldorado βρίσκεται εδώ από το 2012 και είναι γεγονός πως υπάρχουν προβλήματα χρονίζοντα και όχι σημερινά.

Το θέμα είναι σοβαρό καθώς το περιβάλλον και η υγεία των κατοίκων είναι ευαίσθητα θέματα. Εμείς είμαστε υπέρ της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης αλλά δεν πρέπει κάποιος να χρησιμοποιεί τους εργαζομένους ως ασπίδα.

Πρέπει να συμφωνήσουμε σε μία διαδικασία δοκιμών και τεχνικών αναλύσεων που θα πείθουν πως η διαδικασία εξόρυξης δεν είναι επιβλαβής για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Από τη στιγμή που επιλέχθηκε η διαιτησία για να δοθεί οριστική και πειστική λύση θα πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι τέλους η συγκεκριμένη διαδικασία».

Σημειώνεται πως ο κ. Πιτσιόρλας ανακοίνωσε πως υπάρχει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την διαδικασία ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και το ελληνικό δημόσιο προχωρά με την Γαλλική εταιρεία Total.
Πηγή: skai.gr