Στοχοποίηση καταγγέλει ο Μπαλτάς, αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας

Σε απόπειρα στοχοποίησής του εξαιτίας της περίφημης φράσης του σχετικά με την αριστεία απέδωσε τις καταγγελίες γύρω από τον διορισμό της συζύγου του ο πρώην υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στον Real Fm.

«Ξεπεράσαμε όλα τα όρια. Χτυπάνε με λάθος και στρεβλά επιχειρήματα, εμένα πάνω στη γυναίκα μου» ανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας και χαρακτήρισε τις καταγγελίες εκτέλεση συμβολαίων, αποφεύγοντας ωστόσο να τοποθετηθεί επί της ουσίας σε αυτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Κωνσταντίνου Ζούλα στην Καθημερινή της Κυριακής, η Ευαγγελία Π., όπως κατονομάζεται η σύζυγος Μπαλτά, διορίστηκε σε πολιτιστικό σύλλογο του Δήμου Χανίων από όπου μεταπήδησε με απόσπαση στη ΔΕΠΑΝΟΜ, μία από τις εταιρείες του Δημοσίου που διαχειριζόταν την κατασκευή νοσοκομείων, παρά το γεγονός ότι κατείχε πτυχίο πολιτικών επιστημών, άσχετο δηλαδή με τη θέση την οποία κλήθηκε να υπηρετήσει.

Όταν η τρόικα έδωσε εντολή για συγχώνευση της ΔΕΠΑΝΟΜ με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και τη Θέμις Κατασκευαστική (τη δημόσια εταιρεία για την κατασκευή φυλακών) σε μια ενιαία επιχείρηση που ονομάστηκε «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤΥΠ), η σύζυγος Μπαλτά πέτυχε μέσω ασφαλιστικών μέτρων να μην απολυθεί με αμετάκλητη απόφαση της νέας διοίκησης των Κτιριακών Υποδομών η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε διοριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν προσέβαλε - ως όφειλε - την προσωρινή της δικαίωση.

Η νέα διοίκηση μάλιστα, αποφάσισε να την τοποθετήσει Διευθύντρια Ακίνητης περιουσίας του οργανισμού, χωρίς η ίδια να έχει καμία σχετική πείρα του αντικειμένου, μία θέση η οποία προβλέπει τη διαχείριση 2.200 κτιρίων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Καταγγέλλεται μάλιστα ότι προ ενός μηνός η σύζυγος Μπαλτά προσκόμισε στο Δ.Σ. της ΚΤΥΠ μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας» από το ΕΜΠ, τίτλο άσχετο με τη διευθυντική θέση που κατέχει και πέτυχε να αποσπάσει το σχετικό επίδομα, παρά το γεγονός ότι ο νόμος απαιτεί ο τίτλος σπουδών να έχει συνάφεια με τη θέση πρόσληψης του αιτούντος.

Στο δημοσίευμα μάλιστα καταγγέλλεται, ως διόλου συμπτωματικό, το γεγονός ότι το μεταπτυχιακό μάθημα που διδάσκει ο πρώην υπουργός Παιδείας λέγεται «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας».
Πηγή: skai.gr