Κουτσούμπας: Η γη θα γίνει κόκκινη, όμως γι' αυτό χρειάζεται το ΚΚΕ

"Η γη θα γίνει κόκκινη, όμως γι' αυτό χρειάζεται το ΚΚΕ, η ενίσχυση της δύναμής του παντού, χρειάζεται και η προσωπική συμμετοχή στους αγώνες, το μέλλον δεν θα 'ρθει από μονάχο του αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς, όπως έγραψε ο Βλ. Μαγιακόφσκι και είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή" υπογράμμισε ο ΓΓ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "έχει πάρει ντοκτορά" στην εξαπάτηση των λαϊκών στρωμάτων, και με "μανδύα" την "αριστερά" εφαρμόζει τις πιο βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές και γι' αυτό "τον κρατούν και τον στηρίζουν". Είπε ότι "ο κατήφορος του Τσίπρα δεν έχει πάτο", και ότι ο πρωθυπουργός έχει "λόξα με την εξουσία", προσθέτοντας ότι "για να διατηρήσει την καρέκλα του και για να δικαιολογήσει το ψέμα και την απατεωνιά, έγραψε το άρθρο 'ψέματα έλεγε ο Παπανδρέου;'"

Κάλεσε σε υπέρβαση της μοιρολατρίας και της απογοήτευσης, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πράξεις του σπέρνει την απογοήτευση, υπενθύμισε τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, αλλά και την απόφαση του Κόμματος, παρά το όποιο κόστος, "να μην πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες" και να "μην ακολουθήσουμε τα χνάρια όλων των απατεώνων και όσων πούλησαν ψεύτικες ελπίδες στον ελληνικό λαό".

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο αιώνας μας θα είναι αιώνας νικηφόρων λαϊκών επαναστάσεων που θα αποφύγουν, μελετώντας την πείρα, λάθη του παρελθόντος, χωρίς ταυτόχρονα να αποσιωπήσει το γεγονός ότι οι εποχές είναι δύσκολες με ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ιδιαίτερα στην περιοχή μας που είναι 'στο μάτι του κυκλώνα' με ελλοχεύοντα τον κίνδυνο περιφερειακής ή γενικευμένης πολεμικής σύρραξης.

Ο ΓΓ. του ΚΚΕ Αναφέρθηκε στον ρ/σ Real FM στην ένταση που επικρατεί στην Κορεατική Χερσόνησο και στην σύγκρουση ισχυρότατων συμφερόντων εκεί, σημειώνοντας "ο καπιταλισμός είναι γεμάτος συγκρούσεις και οι λαοί είναι στη γωνία".
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ