«Τελευταία ευκαιρία της δημοκρατικής παράταξης να σταθεί στα πόδια της»

Ως «την τελευταία μεγάλη -σε αυτήν την περίοδο- ευκαιρία της δημοκρατικής παράταξης να σταθεί στα πόδια της, με μία νέα αρχή» θεωρεί τον υπό διαμόρφωση νέο Κεντροαριστερό σχηματισμό ο Γιώργος Καμίνης.

«Όχι για να απειλήσει, αλλά για να προτείνει. Όχι για να παλινορθώσει, αλλά για να συμβάλει στην ανάπτυξη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Οι πολίτες με γνωρίζουν ως νικητή ηγέτη της παράταξης στον δήμο τόσο το 2010 με αντίπαλο τη ΝΔ, όσο και το 2014 απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ως δήμαρχο της αλληλεγγύης και του προσφυγικού, ως ηγέτη της παράταξης του «Ναι» στο δημοψήφισμα, ως δημοκράτη, ως αμετακίνητο Ευρωπαίο, σταθερό υπερασπιστή των δικαιωμάτων και της νομιμότητας. Σε αυτό το δίμηνο, μέσα από τον διάλογο, θα έχουν την ευκαιρία να με γνωρίσουν καλύτερα. Θα κρίνουν και θα αποφασίσουν» τονίζει.

Όπως υποστηρίζει, «είναι υπαρκτός ο άξονας Αριστερά-Δεξιά, αλλά όχι επαρκής ως διαιρετική τομή για να ορίσει τον πολιτικό χάρτη στη νέα εποχή που διανύουμε» και «αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε παρά φύσιν αριστεροδεξιές συμπράξεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα στη δική μας χώρα αυτό των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Ο δήμαρχος Αθηναίων αντιπροτείνει ως «νέο άξονα με επικουρική συμβολή» «το όραμα για μία ανοιχτή κοινωνία, μία κοινωνία, δηλαδή, που δίνει ευκαιρίες, απέναντι στο "κλειστό" πολιτικό και οικονομικό σύστημα που επικρατεί σήμερα».

Επίσης, σημειώνει ότι και στο μέλλον θα υπάρξουν συνεργασίες μεταξύ κομμάτων «γιατί η κρίση δεν πέρασε και οι ανάγκες μεγεθύνονται» και επικρίνει τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίδονται σε στείρα και καταστροφική αντιπολίτευση, προσθέτοντας: «Καλά θα έκαναν να συνεργαστούν σε καίρια θέματα, όπως η παιδεία, η αυτοδιοίκηση, το προσφυγικό, η αλληλεγγύη ή οι επενδύσεις, για να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών. Εμείς αυτό θα επιβάλουμε με τη μαζική μας παρουσία. Και τότε θα δούμε ποιος θα συμμαχήσει με ποιον».

Ως προς τη «λογική των ίσων αποστάσεων που έχει υιοθετήσει το ΠΑΣΟΚ», ο κ. Καμίνης επισημαίνει ότι «η πολιτική δεν είναι λόγια, αλλά στάση ζωής και καθημερινή πρακτική» υπογραμμίζοντας: «Τις αποστάσεις ή τις συγκλίσεις με τα κόμματα και τα πρόσωπα δεν τις φέρνουν τα ιδεολογήματα, αλλά η συνέπεια και η ειλικρίνεια».

Ερωτηθείς εάν την Κεντροαριστερά (και τον ίδιο) τους χωρίζει άβυσσος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο δήμαρχος Αθηναίων απαντά: «Με χωρίζει άβυσσος απ' ό,τι κρατάει την πατρίδα μου καθηλωμένη στο παρελθόν της χρεοκοπίας. Με χωρίζει άβυσσος από το ρουσφέτι, από τη λογική των "κολλητών", την υποκρισία, τα παχιά λόγια, το εμπόριο ελπίδας, το μίσος και τη βία, τους κομματικούς μηχανισμούς και τον πολιτικαντισμό».


Πηγή: skai.gr