Τσίπρας: Οριστική έξοδος από την κρίση τον Αύγουστο του 2018

Tο περίπτερο της Κίνας, που είναι η τιμώμενη χώρα στην εφετινή 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εγκαινίασε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης στις 8 το βράδυ στο Βελλίδειο σε εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός από το βήμα της 82ης ΔΕΘ θα κάνει ένα απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, και θα υποσχεθεί ότι θα εξομαλυνθούν οι οικονομικές συνθήκες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από το Σεπτέμβριο του 2018 και μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και τους εργαζόμενους στη διεθνή έκθεση αναφέρθηκε στον στόχο της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση τον Αύγουστο του 2018.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση, στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης που θα γίνει του χρόνου, τιμώμενη χώρα θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.



«Το κλίμα στην οικονομία και την κοινωνία αλλάζει. Η οικονομία από τη βαθιά ύφεση έχει εισέλθει σε μια φάση σταθεροποίησης και ανάκαμψης. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις ως προς τον ρυθμό και την ένταση της ανάκαμψης -αν θα είναι 1,5% ή 2%- όμως κανείς πλέον, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση θέλω να πιστεύω, δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτήν την αλλαγή τάσης» εκτίμησε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι οι εξελίξεις αυτές υποστηρίζουν το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τερματισμό των μνημονίων το καλοκαίρι του 2018, την επιτάχυνση του ειδικού καθεστώτος επιτροπείας που έχει επιβληθεί στη χώρα και το σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Έκανε δε λόγο για ένα νέο υπόδειγμα βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης με χαρακτηριστικά μια νέα παραγωγική ταυτότητα συμβατή με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, μια βιώσιμη οικονομική δομή με αύξηση της μεταποιητικής βιομηχανίας και των εξαγωγών στη σύνθεση του ΑΕΠ, μια ανάπτυξη συνεργασιών και πολιτικών για συγκεκριμένους κλάδους και μια νέα κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.

«Η οικονομία έχει έρθει σε τροχιά ανάπτυξης» δήλωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Θεσσαλονίκη. «Ούτε με επιδοτήσεις θα βγούμε μπροστά ούτε με τα δάνεια» σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr