Μητσοτάκης: Διεκδικούμε για την πατρίδα ρόλο ισότιμου εταίρου, όχι επαίτη

«Διεκδικούμε για την πατρίδα μας ρόλο ισότιμου εταίρου, και όχι επαίτη στα ευρωπαϊκά δρώμενα (…) Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα» επισήμανε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στη ΝΔ «αντιμετωπίζουμε πάντα θετικά και δημιουργικά τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν την Ελλάδα. Χωρίς υπονόμευση, ιδεοληψία, μικροπολιτικές κριτικές».

Όπως επισήμανε, «είμαστε η παράταξη που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας. Η γραμμή μας είναι καθαρή: Πιστεύουμε στις μεγάλες αλλαγές που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και περισσότερες δουλειές για όλους».

Όσον αφορά τις συζήτηση που είχε με το γάλλο πρόεδρο σημείωσε ότι ήταν πολύ ουσιαστική, και συζητήθηκαν αναλυτικά για όλα τα κρίσιμα θέματα, που αφορούν την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και για την ανάγκη εμβάθυνσης της Ευρωζώνης.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν ήρθε στη χώρα μας για να στηρίξει την Ελλάδα. Και μάλιστα στην αρχή της θητείας του. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Υποστηρίζουμε διαχρονικά, ενεργά, έμπρακτα τις ελληνογαλλικές σχέσεις. Και το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

Η Γαλλία, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι μια χώρα που μπορεί να συμβάλλει με σημαντικό τρόπο στην επιστροφή της Ελλάδας σε μια σταθερή και ισχυρή ανάπτυξη, κάτι που αποτελεί βασικό, κεντρικό στόχο της πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγή: skai.gr