Τσίπρας: Με σκληρή δουλειά η επόμενη ΔΕΘ θα μας βρει εκτός Μνημονίου

Την πεποίθηση ότι με «σκληρή δουλειά» και «όραμα» η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει οριστικά από το Μνημόνιο τον Σεπτέμβριο του 2018 εκφράζει ο πρωθυπουργός, σε άρθρο του στο περιοδικό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα «βαδίζει με σταθερά βήματα στο δρόμο της ανάκαμψης» και της εξόδου από την περίοδο «των μνημονίων και της λιτότητας», προσθέτοντας ότι η ΔΕΘ αποτελεί σημαντικό σταθμό σε αυτή την προσπάθεια.

Επισημαίνει ότι η φετινή Έκθεση έχει ιδιαίτερα σημασία διότι τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα, με την οποία η Ελλάδα καλλιεργεί στρατηγική σχέση ώστε να αξιοποιήσει τις «τεράστιες» δυνατότητες που παραμένουν αναξιοποίητες σε αυτή τη συνεργασία.

«Σε τομείς όπως η ενέργεια, οι υποδομές, οι μεταφορές και οι εξαγωγές, υπάρχουν μια σειρά από projects που εργαζόμαστε από κοινού με την κινεζική πλευρά ώστε σύντομα να δούμε συγκεκριμένα αποτελέσματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει τέλος πως η ΔΕΘ είναι ένας «θεσμός διεθνούς απήχησης» που «αναδεικνύει τις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες» που έχει τόσο η Βόρεια Ελλάδα όσο και η Ελλάδα στο σύνολο της.
Πηγή: skai.gr