Παππάς:Ο Τσίπρας 1ος πρωθυπουργός της κρίσης που θα τελειώσει τη θητεία του

«Πιστεύω ότι ο Τσίπρας είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός από την αρχή της κρίσης, που θα ολοκληρώσει τη θητεία του το 2019. Αυτό είναι για μένα σαφές σημάδι ότι η κατάσταση στη χώρα ομαλοποιείται» δηλώνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

«Αν η ανάπτυξη ξεπεράσει το 1,5% του ΑΕΠ φέτος, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο Τσίπρας να είναι ο Πρωθυπουργός που θα πετύχει να δημιουργήσει 400.000 θέσεις απασχόλησης από τώρα έως το τέλος της θητείας του… Και τότε οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν. Είτε να επιστρέψουν στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, είτε να παραμείνουν στο δρόμο της ομαλοποίησης με μια ισχυρή κοινωνική πτυχή» εξηγεί.

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτηρίζει την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ως μια ισχυρή ένδειξη εμπιστοσύνης.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένα σύμβολο. Η Ελλάδα είναι σημαντική για την Ευρώπη, χάρη στη γεωστρατηγική της θέση. Πίσω από αυτήν την επίσκεψη υπάρχει ουσία. Καταρχάς, η Γαλλία πάντα ήταν με το μέρος μας. Την κρίσιμη στιγμή, στην ταραχώδη περίοδο του 2015, χάρη στη Γαλλία διασφαλίστηκε η παραμονή μας εντός του ευρώ» επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σήμερα, υπάρχει μια τάση στην Ευρώπη που λέει ότι όλα πάνε καλά σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Υφίσταται ένα πραγματικό πρόβλημα δημοκρατικής αντιπροσώπευσης και οφείλουμε να μιλάμε για αυτά τα προβλήματα. Οφείλουμε να αναπτύξουμε μηχανισμούς για να αποφύγουμε μελλοντικές κρίσεις. Θεωρούμε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να ακουστούν οι απόψεις του σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στηρίζουμε αυτήν την κίνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, αυτή τη στιγμή η Ευρώπη αλλάζει. «Οφείλουμε να αποφασίσουμε αν η αλλαγή αυτή θα καταλήξει σε περισσότερη Δημοκρατία, μεγαλύτερη διαφάνεια των θεσμών ή σε αλλαγές που προάγει η Δεξιά και θα οδηγήσουν σε άνοδο του εθνικισμού και του προστατευτισμού. Πρέπει να ξανακάνουμε ελκυστικό το ευρωπαϊκό σχέδιο για τους λαούς της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε περισσότερη σύγκλιση» αναφέρει.

Χρειαζόμαστε θάρρος, προσθέτει ο Νίκος Παππάς, για να κατευθυνθούμε σε ένα φεντεραλισμό της προόδου. Η Ευρώπη έχει ανάγκη από έναν κοινό προϋπολογισμό, έχει ανάγκη από μηχανισμούς που θα μειώσουν το χάσμα ανάπτυξης ανάμεσα στα κράτη-μέλη της.




Πηγή: skai.gr