Τσίπρας-Μπορίσοφ υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρέθεσε δείπνο στον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ το βράδυ της Τρίτης, σε ξενοδοχείο της Καβάλας.

Το πρωί της Τετάρτης, οι δύο πρωθυπουργοί θα παραστούν στην τελετή υπογραφής μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στα υπουργεία Μεταφορών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει την προετοιμασία των τεχνικών, οικονομικών και νομικών στοιχείων που απαιτούνται για τη δημιουργία διακρατικού Φορέα Υλοποίησης και διαχείρισης της σιδηροδρομικής γραμμής από τη Θεσσαλονίκη έως το Ρούσε της Βουλγαρίας.

Η σιδηροδρομική γραμμή θα συνδέει τρία λιμάνια της Ελλάδας, και συγκεκριμένα, Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, με τρία λιμάνια της Βουλγαρίας (Μπουργκάς, Βάρνας και Ρούσε στον ποταμό Δούναβη).

Με την υπογραφή του μνημονίου αρχίζει η προετοιμασία για τη συγκρότηση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου της κοινής ομάδας των δύο χωρών και αμέσως μετά της δημιουργίας ενός Διακρατικού Φορέα που θα υλοποιήσει το έργο, αξιοποιώντας κοινοτικά και ιδιωτικά κεφάλαια.

Πηγή: skai.gr