Φλαμπουράρης:Ευθύνη Κομισιόν η χαμηλή απορροφητικότητα του πακέτου Γιούνκερ

Αποκλειστική ευθύνη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χαμηλή απορροφητικότητα του πακέτου Γιούνκερ επιρρίπτει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος είχε αναγνωρίσει μέσω του ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τα 35 δισ. ευρώ του πακέτου που φέρει την ονομασία του προέδρου της Κομισιόν.

«Η κυβέρνηση δεν έχει αξιοποιήσει το πακέτο Γιούνκερ γιατί χρειάζεται προϋπολογισμό… έχει μια τρομακτική διαδικασία. Πρέπει να καταθέσεις business plan, το πώς θα το κάνεις. Και θέλει για να το εγκρίνεις, θέλει έσοδα - έξοδα να είναι συν για να μπορεί να δίνεται πίσω (το δάνειο)» είχε αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας.

Δύο ημέρες μετά τη δήλωσή του, που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, ο κ. Φλαμπουράρης κατηγορεί τα ΜΜΕ για «σπέκουλα και διαστρέβλωση της αλήθειας». Απαιτείται, υποστηρίζει, business plan ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της επένδυσης, ώστε να είναι εφικτή η απορρόφηση του δανείου. «Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Δεν έχει την ευθύνη επί τούτου η ελληνική κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο καθυστερεί η έγκριση του δανείου, αλλά κυρίως η εκταμίευσή του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η δήλωση Φλαμπουράρη

«Για μια ακόμη φορά παραποιήθηκε η αναφορά μου στο ‘’πακέτο Γιούνκερ‘’ ώστε να υπάρξει σπέκουλα και διαστρέβλωση της αλήθειας. Το ‘’πακέτο Γιούνκερ‘’ αποτελεί δανειοδότηση, κυρίως προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και απαιτεί business plan ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της επένδυσης, ώστε να είναι εφικτή η απορρόφηση του δανείου. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Δεν έχει την ευθύνη επί τούτου η ελληνική κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο καθυστερεί η έγκριση του δανείου, αλλά κυρίως η εκταμίευσή του.

»Αυτή ακριβώς ήταν η δήλωσή μου. Έχει καμία σχέση με αυτά που γράφονται και λέγονται».

Πηγή: skai.gr