Χατζηδάκης: Δώσαμε 500 εκατ. ευρώ πανωπροίκια στους εργολάβους

«Η προσπάθεια οικειοποίησης έργων όπως οι νέοι αυτοκινητόδρομοι είναι προσβλητική και για τον Γιώργο Σουφλιά και για τους συνεργάτες του, και για τον Σταύρο Καλογιάννη και για εμένα, και για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και προσβλητική απέναντι στη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή τα εγκαίνια της Ιονίας Οδού από τον πρωθυπουργό στο Επισκοπικό Ιωαννίνων.

«Η μικροψυχία δεν βοηθάει, και χαλάει και το κλίμα... Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις συμβάσεις και πανηγυρίζει για έργα που καθυστερούσε. Λόγω της στάσης τους οι εργολάβοι ζήτησαν αποζημιώσεις και πανωπροίκια και υπερηφάνως η κυβέρνηση έδωσε 500 εκατ. ευρώ παραπάνω, ένα τεράστιο ποσό που υπερβαίνει τις περικοπές στο ΕΚΑΣ» τόνισε ο βουλευτή της ΝΔ.

«Οι εργολάβοι ζήτησαν 1,2 δισεκ. ευρώ και τους δώσαμε 500 εκατ. ευρώ και κάνουν λόγο για κέρδος 700 εκατ. ευρώ στην κυβέρνηση… Αυτό είναι ανήκουστο» τόνισε.

Πέρυσι, πρόσθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης, υπέγραψαν πανηγυρικά το νόμο για το Ελληνικό και ένα χρόνο μετά είμαστε στο ίδιο σημείο, ενώ στη Χαλκιδική εμποδίζεται η επένδυση».

«Είναι στον δικό τους κόσμο στην κυβέρνηση, ενώ η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει μεγάλο άλμα. Χρειάζεται τεράστιο άλμα στις επενδύσεις, η κυβέρνηση έχει τύψεις απέναντι στην επιχειρηματικότητα και την κερδοφορία και έτσι δεν μπορούν να ανοίξουν νέες δουλειές… Όσο το γρηγορότερο φύγει τόσο το καλύτερο η κυβέρνηση» σημείωσε.

«Η μείωση των φόρων θα προκύψει με ισόποση μείωση των δαπανών για να μην αυξηθούν τα ελλείμματα» εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.
Πηγή: skai.gr