Θεοδωράκης: Νέο αίμα στο νέο κόμμα – Ο Τσίπρας θα έρθει σετάκι με Καμμένο;

«Κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει τον αρχηγό του νέου φορέα αν συμμετάσχουν στην ψηφοφορία 200 χιλιάδες άνθρωποι» τόνισε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο Σταυρός Θεοδωράκης, καλώντας τους πολίτες να μετάσχουν στη διαδικασία.

Εγώ, ξεκαθάρισε, δεν πρόκειται να αμφισβητήσω το αποτέλεσμα αν τηρηθούν όσα συμφωνήσαμε για την ψηφοφορία, ενώ είπε ότι το ποσοστό που θα συγκεντρώσει στις εκλογές το νέο κόμμα θα καθορίσει και τη διαπραγματευτική του ικανότητα. «Είναι θέμα πολύ μεγάλης κουβέντας με ποιους θα κυβερνήσουμε και σχετίζεται και με τι ποσοστό θα συγκεντρώσουμε δηλαδή τη διαπραγματευτική μας ικανότητα» σχολίασε.

Στάθηκε στην ανάγκη ανανέωσης του νέου κομματικού σχηματισμού, δηλώνοντας ότι  «πρέπει να αφήσουμε πολλές άδειες καρέκλες για τους νέους ανθρώπους, χρειάζεται μεγάλη δόση νέου με κάποιο καλό παρελθόν» . «Δεν πρέπει να προσελκύσουμε μόνο κομματικά πιστούς, τότε θα έχουμε αποτύχει και η Φώφη και εγώ» δήλωσε ακόμα.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι η ψηφοφορία πρέπει να γίνει όπως έγινε στις εσωκομματικές εκλογές για τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Παπανδρέου, αλλά και ηλεκτρονικά. «Η ταυτοποίηση στην περίπτωση αυτή να γίνεται ηλεκτρονικά με τα στοιχειά ταυτότητας ή με τις πιστωτικές κάρτες» διευκρίνισε.

Όπως επισήμανε, ο νέος αρχηγός είναι υποχρεωμένος να σχηματίσει ένα αντιπροσωπευτικό όργανο από όλους τους φορείς που συμμετέχουν και στη συνέχεια να οδηγηθούμε σε ιδρυτικό συνέδριο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επέμεινε ακόμα ότι πρέπει να γίνει ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων. «Θέλω και πρέπει να γίνει ντιμπέιτ για να μάθει ο κόσμος που διαφωνούμε πραγματικά» είπε. Χαρακτήρισε δε ως «τολμηρή» την απόφαση της Φώφης Γεννήματα να προσχωρήσει στην άποψη ότι το καινούργιο γεννιέται μόνο με εκλογή αρχηγού από τη βάση, χωρίς δεσμεύσεις που θα γεννήσει ένα εντελώς καινούργιο κόμμα. «Αυτή τη στιγμή είναι ένα no name (χωρίς όνομα) κόμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ακόμα ότι «είναι καλοί οι πολλοί υποψήφιοι, πρέπει να δημιουργηθεί βεντάλια που θα δώσει στους πολίτες να εκφραστούν διαφορετικά».

Επιτέθηκε ακόμα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας διερωτώμενος σκωπτικά «θα πάρουμε (στο νέο κόμμα) τον Τσίπρα μόνο του, ή σετάκι με τον Καμμένο;» «Δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτή τη στιγμή. Στην Ελλάδα κυβερνά ένα μείγμα Αριστεράς και Ακροδεξιάς, ένα ενιαίο εθνικολαϊκιστικο κόμμα. Δεν έχει καμία σχέση αυτό με τις αξίες της Αριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα» σημείωσε.
Πηγή: skai.gr