Γεννηματά: Ανάγκη για μία «μεγάλη Κεντροαριστερά» απέναντι στον λαϊκισμό

Κάλεσμα για την «υπέρβαση και μετεξέλιξη» του ΠΑΣΟΚ σε μία ευρύτερη προοδευτική παράταξη της Κεντροαριστεράς, απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά από το αίθριο του Ζαππείου, ανήμερα της 43ης επετείου από την ίδρυση του κόμματος.

Παρουσία των δυο πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, των συνυποψηφίων της για την ηγεσία του νέου φορέα, του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, του Γιάννη Ραγκούση, του Γιάννη Μανιάτη, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, η κ. Γενημματά τόνισε πως η «σκληρή πραγματικότητα επιβάλλει νέο ξεκίνημα».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε την αναγκαιότητα ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος πλειοψηφίας, που θα φέρει τη νέα αλλαγή στην χώρα για την έξοδο από τη κρίση, καθώς ούτε ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο συντηρητική πολιτική της ΝΔ μπορούν να δώσουν λύσεις.

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε για μία «μεγάλη Κεντροαριστερά», με μέτωπα απέναντι στον λαϊκισμό και τον αντι-ευρωπαϊσμό που «δεν συμφωνεί με τη συγκρότηση ενός ιδεολογικά άμορφου μεσαίου χώρου», αφού αυτός θα «καταρρεύσει» πολιτικά, αφού πρώτα εξυπηρετήσει την συντηρητική παράταξη.

«Να δώσετε καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε μπροστά και αποφασιστικά χωρίς συμβιβασμούς και παραλυτικές ισορροπίες. Από την Αλλαγή στη νέα Αλλαγή. Ενώνουμε τα χέρια και προχωράμε χωρίς φόβο για το μέλλον. Για τη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη. Για τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό. Για την πατρίδα», σημείωσε κλείνοντας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ