Γεννηματά: Ύβρις η προσπάθεια του Τσίπρα να εμφανιστεί ως νέος Ανδρέας

«Η προσπάθεια του κ Τσίπρα να εμφανιστεί ως ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου, δεν είναι απλά αλαζονική και κωμική, είναι Ύβρις. Ο άνθρωπος που αλυσόδεσε την χώρα, που εκχώρησε τον εθνικό πλούτο, που υπονομεύει τους θεσμούς και διχάζει συνειδητά τους Έλληνες, ο λαθρέμπορος ελπίδας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον μεγάλο ηγέτη των αξιών, τον άνθρωπο που έφερε την εθνική συμφιλίωση και έκανε το αίτημα της Αλλαγής πράξη», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε άρθρο του που θα δημοσιευτεί αύριο, ο Έλληνας πρωθυπουργός γράφει, επί ευκαιρία της 3ης Σεπτεμβρίου ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου «δέχθηκε τα σφοδρά πυρά του κατεστημένου» της εποχής του, «όπως ο ίδιος το ονόμασε ως «λαϊκιστής», «λαοπλάνος», «ψεύτης», «επενδυτής σε απάτες και αυταπάτες»».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε για πρώτη φορά τα «κυρίαρχα αιτήματα» της κομμουνιστικής αριστεράς για κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό «στο κέντρο της αντιπαράθεσης, προσδίδοντάς τους χαρακτήρα ρεαλιστικό στα μάτια μιας προοδευτικής πλειοψηφίας»

«Ο πανικός του κ. Τσίπρα μπροστά στην αναγέννηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς, τον οδηγεί στο να εκτίθεται περισσότερο. Την λαϊκή καταδίκη όμως δεν θα την γλυτώσει» υπογραμμίζει η Φώφη Γεννηματά.
Πηγή: skai.gr