ΝΔ: Ανάπτυξη του «φαίνεθαι» κι όχι του «είναι» δείχνει η ΕΛΣΤΑΤ

Για ανάπτυξη του «φαίνεσθαι» κι όχι του «είναι» κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία μετά τη δημοσίευση των στοιχείων του δεύτερου τριμήνου, που καταδεικνύουν ανάπτυξη 0,8% αλλά κι ότι η οικονομία θα πρέπει να επιταχύνει σημαντικά το δεύτερο εξάμηνο ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας κάνει λόγο για «αναιμική» ανάπτυξη, την οποία αποδίδει σε παροδική «κυκλική ανάταξη», κι όχι σε βιώσιμη άνοδο της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει χάσει τη δυναμική που είχε αποκτήσει το 2014 και πλέον υστερεί αναπτυξιακά, αδυνατώντας να αξιοποιήσει το ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον. Το αποτέλεσμα, προσθέτει, είναι ότι «το χάσμα με την υπόλοιπη Ευρώπη διευρύνεται».

Ο τομεάρχης της ΝΔ επισημαίνει ότι η τελευταία διετία έχει χαρακτηριστεί από μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος λόγω της υπερφορολόγησης, προειδοποιώντας ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και μετά το 2018 λόγω των επερχόμενων μειώσεων σε αφορολόγητο και συντάξεις.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογραμμίζει ότι βιώσιμη ανάπτυξη «μπορεί να προκύψει μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές» και αλλαγή του μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής, που θα προβλέπει μείωση φόρων και προσέλκυση επενδύσεων.

«Πολιτικές που η παρούσα Κυβέρνηση έχει δείξει ότι δεν μπορεί να σχεδιάσει και να εφαρμόσει», καταλήγει.
Πηγή: skai.gr