Κλείσιμο

Τσίπρας: Τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι ενθαρρυντικά

«Τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι ενθαρρυντικά» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ, στο β' τρίμηνο του έτους, κατέγραψε ανάπτυξη 0,8%, αποτέλεσμα που ήταν κατώτερο των εκτιμήσεων των αναλυτών.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ενθαρρυντικούς δείκτες. Και τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι ενθαρρυντικά. Διότι, δείχνουν ότι αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους θετικούς ρυθμούς που είχαμε στα πρώτα δύο τρίμηνα και ιδιαίτερα το τρίτο, που από ό,τι φαίνεται είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό -όλοι το νιώθουμε αυτό και με την πολύ μεγάλη απόδοση του τουρισμού- μπορούμε να φτάσουμε στο 2017 σε μεγέθη ανάπτυξης κοντά στο 2%, που έχει να δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια δεκαετία» επανέλαβε.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας, «αυτό που χρειάζεται, κατά την εκτίμησή μου, βεβαίως, είναι να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία».

«Ταυτόχρονα, όμως, να δώσουμε και εργαλεία ρευστότητας και να αυξήσουμε και τη ζήτηση για να μπορέσει να εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία. Και, άρα, ο ρόλος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, των τραπεζών σε αυτή την προσπάθεια, είναι νομίζω πολύ κρίσιμος. Και νομίζω ότι ταυτόχρονα με αυτή την προσπάθεια πρέπει να επανοικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη, όχι μόνο των επενδυτών, αλλά και των καταθετών στις ελληνικές τράπεζες» σημείωσε, και πρόσθεσε:

«Ήδη, είχαμε μια θετική εξέλιξη τον Ιούλιο, με την αύξηση (των καταθέσεων) κατά 1 δισ., νομίζω. Αυτός ο ρυθμός πρέπει να αυξηθεί, να επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο. Και με αυτό τον τρόπο, νομίζω ότι θα κλείσουμε οριστικά τον κύκλο της κρίσης».

«Η ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα» σχολίασε νωρίτερα το γραφείο του πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του.

Την αναγκαιότητα για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και την αναγκαιότητα να ξαναχτιστεί η μικρομεσαία επιχείρηση σε πιο υγιή βάση, τόνισε νωρίτερα ο κ. Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου το προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Αυτή την ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).
Πηγή: skai.gr