Μετωπική ΠΑΣΟΚ - «Πασοκογενών» με Μήλον της Έριδος την Κεντροαριστερά

* Στην εξωτερική φωτό ο Π. Κουρουμπλής στον ΚΟ του ΠΑΣΟΚ το 2001

Κλιμακώνεται, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η μετωπική σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ με πρώην στελέχη του κόμματος που έχουν «μετοικήσει» στον ΣΥΡΙΖΑ. Μήλον της Έριδος, όχι μόνο η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ δια των λεγόμενων «Πασοκογενών» να προκαταλάβει και να μπλοκάρει μια προοπτική συνεργασίας με τη ΝΔ μετά τις εκλογές, όποτε αυτές κι αν πραγματοποιηθούν, αλλά και να διεμβολίσει τον Κεντροαριστερό χώρο.

Οι αλλεπάλληλες τοποθετήσεις του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή για το θέμα, την ώρα μάλιστα που επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία νέου φορέα στην Κεντροαριστερά, έχουν προκαλέσει έντονη ενόχληση σε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλων χώρων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη όπως του ΚΙΔΗΣΟ, ενόχληση η οποία εκφράστηκε στον ΣΚΑΪ με τις δηλώσεις των υποψηφίων για το νέο φορέα Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Γιάννη Μανιάτη, αλλά και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Ανδρέα Λοβέρδου.

«Γενίτσαρος και Δούρειος Ίππος»

Στόχος του νέου Κεντροαριστερού φορέα θα είναι να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα στις επόμενες εκλογές επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και θα τις ανακοινώσει την κατάλληλη στιγμή, αφήνοντας πάντως να διαφανεί ότι θα είναι επίσης υποψήφιος.

«Χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική παράταξη, αυτή είναι η ανάγκη. Χρειαζόμαστε ενιαίο φορέα, αλλά οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες πρέπει να αποφασίσουν ότι την επομένη της εκλογής του αρχηγού ότι θα πρέπει να είναι μια ενιαία» εξήγησε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.

«Εγγυητές αυτής της προσπάθειας είναι οι χιλιάδες κόσμου που θα ψηφίσουν… Χρειάζεται μια προοδευτική πρόταση, ο Τσίπρας υποσχέθηκε τα πάντα και την κατάληξη την ξέρουμε» δήλωσε ο πρώην υφυπουργός. Όσον αφορά τον πρόεδρο της ΝΔ εξέφρασε αμφιβολίες αν μπορεί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του.

«Χρειάζεται ξεκάθαρη στρατηγική. Να αλλάξει άμεσα ο εκλογικός νόμος, όχι με απλή αναλογική, αλλά με ένα προοδευτικό σύστημα διαφορετικό του σημερινού νόμου» είπε.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος μάλιστα εξέφρασε σκληρή επίθεση στους Πασοκογενείς, ιδιαίτερα μάλιστα στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή που ζητούν να μην υπάρξει συνεργασία του νέου φορέα με τη ΝΔ, αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας του νέου φορέα με τον ΣΥΡΙΖΑ… Ο κ. Κουρουμπλής έπαιξε ρόλο Δούρειου Ίππου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούν οι Γενίτσαροι να μας προσκαλούν και να μας νουθετούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.



«Στα δύσκολα εγκατέλειψαν το καράβι» 

Μιλώντας επίσης στον σταθμό μας, ο έτερος υποψήφιος για την Κεντροαριστερά Γιάννης Μανιάτης έβαλλε επίσης με δριμύτητα και κατά των Πασοκογενών του ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν είδαν τα δύσκολα εγκατέλειψαν το καράβι, προτίμησαν την εύκολη λύση και τα υπουργικά έδρανα… Είναι υποκριτές που θέλουν να το παίξουν σοσιαλδημοκράτες επειδή βλέπουν να καταβαραθρώνονται στις δημοσκοπήσεις» είπε. 

«Ο Κατρούγκαλος υπάλληλος – Ο Κουρουμπλής ρίψασπις» 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κωνσταντινόπουλου για τον κ. Κουρουμπλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε «και λίγα του λέει με την έννοια της εγκατάλειψης ενός κοινού αγώνα». 

«Δεν είναι δυνατόν να λες ‘’δεν ψηφίζω το μνημόνιο επειδή μού το είπε η κόρη μου’’ και μετά τα ψηφίζω όλα, πρόκειται για πολιτική ανακολουθία πέταξε την ασπίδα. Να υπάρχει φιλότιμο» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

«Δεν χρειάζεται να μας απευθύνεται γιατί προκαλεί οργή στο χώρο το δικό μας… Ας τα πει ένας άλλο Συριζαίος, ένας που έκανε αλλά για να λέει αλλά και να κάνει άλλα, ας έχει φιλότιμο να είναι μαζεμένος» είπε. 

«Ο Κατρούγκαλος ήταν υπάλληλος του ΠΑΣΟΚ, υπάλληλος πέντε υπουργών με τελευταία τη Διαμαντόπουλου και ο Κουρουμπλής ήταν κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε δε ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

«Kάλλιο γενίτσαρος της Αριστεράς παρά κατουρημένες ποδιές»

«Με διέγραψαν, δεν έφυγα» δήλωσε μέσω ΣΚΑΪ για τη διαγραφή του επειδή δεν ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Ο Λοβέρδος έφυγε για νέο κόμμα, και γύρισε εκεί που έφτυνε, εγώ δεν γυρίζω εκεί που φτύνω» είπε.

Προτιμώ, πρόσθεσε ο υπουργός, να είμαι Γενίτσαρος της Αριστεράς, πάρα να φυλάω κατουρημένες ποδιές της Δεξιάς. «Θα πιουν το ποτήριο που τους λέω είναι πικρό. Θα πουν αν θα συνεργαστούν με την ακρονεοφιλελεύθερη Δεξιά του Μητσοτάκη» πρόσθεσε. «Έχουν τόσο μίσος για τον Τσίπρα; Για τον Μητσοτάκη δεν λένε τίποτα είναι αδελφόθεοι» παρατήρησε.

Για «ανοιχτό κέντρο και ανένδοτο αγώνα για μια δίκαιη πατρίδα» μιλάει στο μεταξύ ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ανακοίνωσε επισήμως την Παρασκευή την υποψηφιότητά του για την θέση του επικεφαλής του νέου φορέα.
Πηγή: Στέλιος Κάνδιας