Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τα όρια της φορολογικής αντοχής τους

Να ακυρώσει το αφήγημα του πρωθυπουργού στην επικείμενη εμφάνισή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επιχείρησε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκθέτοντας τα κυβερνητικά πεπραγμένα, αλλά και προηγούμενες υποσχέσεις του πρωθυπουργού στην Έκθεση.

«Ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να ξεγελάσει και πάλι τους Έλληνες... Προ των πυλών βρίσκονται μέτρα ύψους 5,1 δισεκ. ευρώ τα οποία συνυπέγραψαν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος και θα πλήξουν τους πάντες πέρα και πάνω από τα σημερινά μέτρα» προειδοποίησε, ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στους τομεάρχες της ΝΔ.

«Η Ελλάδα αποτελεί θλιβερή εξαίρεση σε θετική συγκυρία με την Ευρωζώνη να αναπτύσσεται σε υψηλότερους ρυθμούς του αναμενόμενου (...) Θριαμβολογούν συγκρινόμενοι με το δικό τους χειρότερο εαυτό, ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, προχωράμε αργά, με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε αργά αλλά σταθερά από τον ευρωπαϊκό πυρήνα, πρέπει να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα με μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ» τόνισε.

«Οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τα όρια της φορολογικής αντοχής τους, οι πιο πολλοί δεν πληρώνουν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, τα περισσότερα έσοδα προέρχονται από τις κατασχέσεις» επισήμανε.

Όσο πέφτει η ανάπτυξη, συνέχισε, αυξάνονται οι φόροι σήμερα το ΑΕΠ μας είναι 30 δισεκ. λιγότερο λόγω της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Η οποία βελτίωση είναι σε σχέση με το χείριστο σημείο της κυβέρνησης, ακόμα δεν έχουμε φτάσει στα επίπεδα του ‘14» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.'

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για αποπροσανατολισμό, ανέφερε ότι θέλησε να κάνει σκοτεινή διαδρομή στο σταλινισμό και το ναζισμό ανίκανη να κάνει κάτι για να βελτιώσει έστω και στοιχειωδώς τη ζωή των Ελλήνων. «Οι πολίτες ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση που όταν δεν ψεύδεται διχάζει, και όταν δεν διχάζει λασπολογεί» δήλωσε δε ο κ. Μητσοτάκης.

Ανέφερε ακόμα ότι το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθεί να σκεπάσει την πραγματικότητα στη χώρα σηκώνοντας σκόνη. «Το μόνο που τους έχει απομείνει είναι οι καρέκλες τους…Δεν θα ανεχθούμε να μιλά η κυβέρνηση για ακροδεξιές αποφύσεις στη ΝΔ όταν συγκυβερνά με τον Πάνο Καμμένο… Η ΝΔ έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναγνώρισε το ΚΚΕ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συγκυβέρνησε με την Αριστερά και ο Αντώνης Σαμαράς με τον παραδοσιακό αντίπαλο της ΝΔ όταν οι περιστάσεις το επέβαλαν» είπε.

«Η δημοκρατική παρακαταθήκη της ΝΔ έχει αποδειχθεί και με το αίμα που έχυσε ο Παύλος Μπακογιάννης… δεν θα απολογηθούμε σε όσους δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο, είναι γελοιότητα να μιλάς για ακροδεξιά στη ΝΔ όταν συνεργάζεσαι με τους ΑΝΕΛ» σχολίασε ακόμα.

«Είπαν ψεύδη το 2016 για ανάπτυξη και χρέος, φορολογικά μέτρα, ακατάσχετο λογαριασμό και πολλά αλλά, επισημάναμε μονό 13 από τα ψέματα του 2016, αλλά δεν απάντησαν γιατί ετοιμάζουν τα ψευδή του 2017... Θα υποσχεθούν δουλειές από τη ΔΕΘ ενώ υπονομεύουν μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει από τον Ελληνικό Χρυσό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις Πανελλήνιες, δήλωσε ότι οι εξετάσεις διπλασιάζονται. «Παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια με τη νέα γενιά, εντείνει η κυβέρνηση την κόπωση των παιδιών και την αγωνία τους» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι πολίτες το Σεπτέμβριο πληρώνουν πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ, τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, και την πρώτη αν δεν την έχουν πληρώσει, και ΕΦΚΑ... Αυτή είναι η πραγματικότητα όσο κι αν θέλει να στήσει επικοινωνιακά σόου με τη ΔΕΘ η κυβέρνηση» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. 
Πηγή: skai.gr