Συνεχίζονται οι πολιτικές αντιδράσεις για την επίθεση στα γραφεία του ΔΟΛ

Αντιδράσεων συνέχεια για την επίθεση αγνώστων αργά χθες το βράδυ, με σφυριά και μπογιές, στο παλιό κτίριο του ΔΟΛ, στην οδό Μιχαλακοπούλου, μετά τις ανακοινώσεις από ΒΗΜΑ και ΝΕΑ που έκαναν λόγο για ύπουλη και συντονισμένη επίθεση από τα παράκεντρα εξουσίας.

Για προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Μαρινάκη, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές οι οποίες σχολιάζουν «Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, με αφορμή μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο συνεχίζει την προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης, με αδιανόητες κατηγορίες -τώρα τη βλέπουν και σε ρόλο… καθοδηγητή! Ούτε μια στοιχειώδη πολιτική ανάλυση δεν μπορούν να κάνουν…»

«Είναι φανερό ότι όταν έχεις μάθει να εκτελείς συμβόλαια δεν έχεις και πολλά περιθώρια για δημοσιογραφία…» σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

Την κατηγορηματική της καταδίκη εκφράζει η Νέα Δημοκρατία για την επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζονταν μέχρι πρότινος τα γραφεία του ΔΟΛ.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «η ελεύθερη έκφραση είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας», ενώ καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει, όπως λέει, την αδράνεια απέναντι στους γνωστούς- αγνώστους που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη.

«Δεν μπορούν ούτε να εκβιάζουν, ούτε να τρομοκρατούν τον δημοσιογραφικό κόσμο. Η ανοχή στη βία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού, αντίθετα βοηθούν όσους θέλουν να τους συκοφαντούν και να τους υπονομεύουν» λέει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του. 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης δήλωσε «καταδικάζουμε μια ακόμη επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον της ελεύθερης έκφρασης, της ασφάλειας, της ίδιας της Δημοκρατίας».

Ο ίδιος μέσω της ανακοίνωσής του καλεί τον κ Τσίπρα και τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πατάξουν αυτά τα φαινόμενα.

«Επιθέσεις βίας σε ΜΜΕ πλήττουν την ίδια τη δημοκρατία» αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Το ΠΟΤΑΜΙ καλεί την Πολιτεία να πάψει να ανέχεται αυτές τις τραμπούκικες συμπεριφορές και να σταματήσει να προστατεύει του γνωστούς αγνώστους.


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ