NΔ:10 φορές λιγότεροι οι ελέγχοι της κυβέρνησης για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Δέκα φορές λιγότερους ελέγχους για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων κάνει η κυβέρνηση, είτε από ανικανότητα είτε από διαπλοκή επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Όπως αναφέρει, έτσι εισπράττονται λιγότερα από 3 εκατ. ευρώ το χρόνο

«Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν από την υπερφορολόγηση, που κόβονται μισθοί, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα. Την ώρα που κοινωνικές δομές καταρρέουν, που καρκινοπαθείς αποκλείονται από θεραπείες, πυροσβεστικά και ασθενοφόρα παραμένουν καθηλωμένα λόγω έλλειψης χρημάτων για τη συντήρησή τους. Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια επειδή αρνείται να εφαρμόσει ψηφισμένους νόμους για τον έλεγχο αγοράς καυσίμων» σημειώνει η Πειραιώς, και προσθέτει:

«Υποσχέθηκαν 1,5 δισεκ. ευρώ έσοδα από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Από αυτά, υποτίθεται θα χρηματοδοτούσαν τις ψεύτικες υποσχέσεις τους. Εισπράττουν λιγότερα από 3.000.000 ευρώ το χρόνο! Κάνουν 10 φορές λιγότερους ελέγχους και έχουν πολύ λιγότερα έσοδα σε σχέση με την προηγούμενη Κυβέρνηση».

Στο πλαίσιο αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι «είτε λόγω ανικανότητας, είτε επειδή διαπλέκεται πιο γρήγορα από τη σκιά της, βλάπτει τη χώρα και τα συμφέροντα των Ελλήνων».

«Η ΝΔ ως η επόμενη Κυβέρνηση, θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα εφαρμόζοντας τις πολιτικές που εξασφαλίζουν τη διαφάνεια σε όλα τα στάδια της αγοράς καυσίμων» καταλήγει η ανακοίνωση.

"Aέρας κοπανιστός"


«Τα δυο δισ. από το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων που έλεγε ότι θα συνέλεγε η Κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου, αποδείχθηκε ότι ήταν «αέρας κοπανιστός» μαζί με τα υπόλοιπα που έλεγε και για τις διάφορες λίστες» αναφέρει από την πλευρά του, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΔΗΣΥ Γιάννης Κουτσούκος.

«Λόγια πολλά, υποσχέσεις για την αποτελεσματική εφαρμογή του Νόμου που εμείς ψηφίσαμε, και λεονταρισμοί χωρίς αντίκρισμα» προσθέτει ο κ. Κουτσούκος.

«Αποδεικνύεται τώρα, ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει την πολιτική βούληση, αλλά και ότι η ανικανότητά της και οι σκοπιμότητες που εξυπηρετεί, έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων τεραστίου ύψους. Τα οποία δυστυχώς καλούνται να πληρώσουν οι ειλικρινείς φορολογούμενοι μέσω της υπερφορολόγησης και οι χαμηλοσυνταξιούχοι μέσω των περικοπών» καταλήγει η ανακοίνωση.

"Πενιχρά αποτελέσματα" 

Από την πλευρά του, Το Ποτάμι σχολιάζει ότι τα «πενιχρά αποτελέσματα των προσπαθειών καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καυσίμων από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχαν γίνει γνωστά νωρίτερα φέτος».

Σύμφωνα με τη Σεβαστουπόλεως «και αυτή η κυβέρνηση, παρά τις υποσχέσεις της, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το λαθρεμπόριο. Νόμοι ψηφίζονται εδώ και 20 χρόνια (ο τελευταίος το 2012) αλλά η εφαρμογή τους παραπέμπεται συνεχώς στις καλένδες. Τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας αποτυπώνουν ότι η κατάσταση, αντί να βελτιώνεται, έγινε πολύ χειρότερη».

Ενδεικτικά το 2016:

• Οι έλεγχοι στην αγορά και διακίνηση των καυσίμων μειώθηκαν κατά 53%
• Οι αποφάσεις επιβολής προστίμων μειώθηκαν κατά 75%
• Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν μειώθηκαν κατά 90%

«Εκεί που δείχνουν ιδιαίτερη σπουδή οι κυβερνώντες είναι στην υπεροφορολόγηση αυτών που έχουν απομείνει να παράγουν και να πληρώνουν φόρους. Τα στοιχεία δείχνουν όμως ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών εξαντλήθηκε (…) Η περιστολή της κρατικής σπατάλης και η πάταξη των λαθρεμπόρων είναι δύσκολα σπορ για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» καταλήγει στην ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

Πηγή: skai.gr