ΝΔ: Σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας Ναζισμός και Σταλινισμός

«Η απόφαση του Σταύρου Κοντονή να μη συμμετάσχει στο "Διεθνές Συνέδριο για την Ευρωπαική ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού" που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της Προεδρίας της ΕΕ τονίζει την ελληνική ιδιαιτερότητα, και μας οδηγεί σε μια ιδιότυπη ευρωπαϊκή και διεθνή απομόνωση. Απομόνωση που δεν αξίζει στους Έλληνες πολίτες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Υπάρχουν ιστορικές αλήθειες που πρέπει να λέγονται. Ο Ναζισμός και ο Σταλινισμός είναι σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας ασφαλώς καταδικαστέες από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

«Η απόφαση της Κυβέρνησης, προσβάλλει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες που διαχρονικά προασπίζονται τα δημοκρατικά ιδεώδη και την πανανθρώπινη αξία της ελευθερίας» σχολιάζει η Πειραιώς. 

Όπως τονίζει, η διαφορετική ιδεολογική αφετηρία Ναζισμού και Σταλινισμού και η μεταξύ τους σύγκρουση, ούτε εξισώνει, αλλά ούτε και εξαγνίζει, κανέναν από τους δύο.

«Η συζήτηση σήμερα στην Ευρώπη πρέπει να αφορά κυρίως το μέλλον της. Ωστόσο, ο σεβασμός στην ιστορική μνήμη και τις ευαισθησίες του κάθε Κράτους - Μέλους είναι επιβεβλημένος» διευκρινίζει η ΝΔ.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και σε αυτό το θέμα επιχειρεί να "ψαρέψει" ψήφους στο χώρο της παραδοσιακής Αριστεράς, ενώ είναι προφανές ότι πλέον δεν έχει καμία σταθερή ιδεολογική και πολιτική βάση» σημειώνει, και προσθέτει:

«Άλλωστε αυτό έχει αποδειχθεί από αυτήν την Κυβέρνηση που αυξάνει τους φόρους, κόβει τις συντάξεις και ψηφίζει δύο - δυο τα μνημόνια».

«Κάθε απόπειρα εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό είναι ανιστόρητη» ανέφερε το Σάββατο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενος την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης. «Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και κάθε ελληνική κυβέρνηση, θα ήταν να μη συμμετέχει στις ανιστόρητες αντικομμουνιστικές φιέστες στην Εσθονία», σχολίασε το ΚΚΕ.
Πηγή: skai.gr