Κλείσιμο

Γιαννακάκη: Κομμουνισμός και ναζισμός δεν είναι μέρη της ίδιας εξίσωσης

«Κομμουνισμός και ναζισμός δεν μπορεί να είναι μέρη της ίδιας εξίσωσης» δήλωσε το Σάββατο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, με αφορμή την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για συμμετοχή σε συνέδριο που διοργανώνει η Εσθονική Προεδρία της ΕΕ με τίτλο «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

Όπως είπε η κυρία Γιαννακάκη, ο ναζισμός είχε μονό μια μαύρη εκδοχή, ενώ ο κομμουνισμός είχε πολλές εκδοχές που γέννησαν πολλά ρεύματα, ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνεται προσπάθεια ταύτισης των δυο.

Χαρακτήρισε «ατυχή» την πρωτοβουλία της Eσθονικής Προεδρίας, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να ταυτίζονται τα εγκλήματα του σταλινισμού με τον κομμουνισμό. Ερωτηθείσα δε για τυχόν διπλωματικές επιπτώσεις για τη στάση της κυβέρνησης η κ. Γιαννακάκη δήλωσε ότι σε τέτοια θέματα δεν είναι δυνατόν να γίνονται εκπτώσεις.

«Η λογική του επίμαχου συνεδρίου σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την οπτική της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού», είχε σημειώσει μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης σε επιστολή του προς την Εσθονική προεδρία.
Πηγή: skai.gr