Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία καταδικάζει την επίθεση στη Βαρκελώνη

Τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον αποτροπιασμό του για τη «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τον Βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο και στον ισπανικό λαό. Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη όλων μας είναι στη Βαρκελώνη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισπανικό λαό και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Άλλη μια επίθεση στην ελευθερία & τις αξίες μας. Όπλα μας η αποφασιστικότητα και η επιμονή σε αυτές. Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των θυμάτων» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Για αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στον Ισπανικό λαό.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε συγκλονισμένοι και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανυποψίαστων ανθρώπων στη Βαρκελώνη. Πρόκειται δυστυχώς για μια ακόμη βάρβαρη επίθεση στις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανοικτών κοινωνιών» τονίζουν σε γραπτή τους ανακοίνωση. «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στον ισπανικό λαό» καταλήγουν οι ΑΝΕΛ.

«Σπέρνουν μίσος αλλά δε θα θερίσουν φόβο. Η ΕΕ να δράσει συντονισμένα & άμεσα ενάντια στη τρομοκρατία. Η σκέψη μας είναι σε όλους στη Βαρκελώνη» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. 

«Οι σκέψεις μας είναι στη Βαρκελώνη. Είμαστε συγκλονισμένοι από την αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση
» αναφέρει από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών. To YΠΕΞ επιβεβαιώνει μια Ελληνίδα τραυματία.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε προ ολίγου στη Βαρκελώνη.

»Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη και το προσωπικό του άμισθου Προξενείου μας στη Βαρκελώνη είναι σε διαρκή επαφή με τις Ισπανικές Αρχές και μεριμνούν για την παροχή προξενικής αρωγής. Σύμφωνα με τις, μέχρι στιγμής, επίσημες πληροφορίες των ισπανικών Αρχών υπάρχει, μεταξύ των τραυματιών μία Ελληνίδα πολίτης».

Πηγή: skai.gr