Μητσοτάκης: Οι φωτιές απαιτούν υπευθυνότητα, όχι παιχνίδι ευθυνών

Νέες αιχμές για τις ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση όσον αφορά το κύμα των φετινών πυρκαγιών αφήνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δήλωσή του για την ημέρα κοιμήσεως της Θεοτόκου, αναφέρει με νόημα ότι η προστασία των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος είναι «πρωταρχική υποχρέωση του κράτους», σημειώνοντας δε ότι αυτό απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό κι όχι επικοινωνιακή διαχείριση ή μετάθεση ευθυνών.

Ο κ. Μητσοτάκης προσθέτει ότι οι «πολίτες γνωρίζουν καλύτερα από όλους πότε το κράτος κάνει τη δουλειά του και πότε όχι».

Επισημαίνει ότι την ημέρα της Παναγίας οι σκέψεις όλων μας είναι σε όσους δοκιμάζονται από τις φωτιές αυτή την περίοδο, στους πολίτες που έχουν δει τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, στους πυροσβέστες με που μάχονται με τις φλόγες και σους εθελοντές που επιλέγουν την υπηρεσία αντί για την ξεκούραση του καλοκαιριού.

Η ΝΔ έχει απορρίψει με σκληρή γλώσσα τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών είναι απόρροια σχεδίου για να υπάρξει έκρυθμη κατάσταση στη χώρα, προτρέποντας κυβερνητικά στελέχη να δώσουν στη δημοσιότητα ό,τι στοιχεία έχουν.

Την ευγνωμοσύνη του προς τους πυροσβέστες και εθελοντές που «βρίσκονται στο καθήκον» ανήμερα της γιορτής της Παναγίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αποφεύγοντας να αναφερθεί στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης.

Πηγή: skai.gr