ΝΔ για το «δεν είμαστε λαός ορθόδοξος» του Βούτση: Παραλήρημα ιδεοληψίας

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. «Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ‘’ταλιμπάν της Ορθοδοξίας’’» δήλωσε το πρωί στην ΕΡΤ ο κ. Βούτσης.

«Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών... Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής, και συμπλήρωσε: «Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο».

Απαντώντας, η αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε ότι «δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας».

Θα του συνιστούσαμε, προσθέτει η Πειραιώς, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα.

Πηγή: skai.gr